Golf III
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Golf III
mój Golfik - 1800cm3, 75KM, 1992.. +LPG BRC
czy można coś zrobić aby miał lepsze osiągi? i oczywiście bez głebokiej ingerencji mechanicznej w silnik (czytaj: sportowy wałek rozrzadu etc).
no i przy jezdzie na benzynie - gaz zalozylem z oszczednosci bo troche jezdze..
Czy polerowanie kolektora i wydechu coś zmieni?
Oczywiście nie mowie ze ma byc od razu z niego rakieta ale pewnie cos tam zawsze mozna zmienic w stosunku do medelu fabrycznego.
I z gory dziekuje za rady typu - wystrugac z deski magiczny spojler )
czy można coś zrobić aby miał lepsze osiągi? i oczywiście bez głebokiej ingerencji mechanicznej w silnik (czytaj: sportowy wałek rozrzadu etc).
no i przy jezdzie na benzynie - gaz zalozylem z oszczednosci bo troche jezdze..
Czy polerowanie kolektora i wydechu coś zmieni?
Oczywiście nie mowie ze ma byc od razu z niego rakieta ale pewnie cos tam zawsze mozna zmienic w stosunku do medelu fabrycznego.
I z gory dziekuje za rady typu - wystrugac z deski magiczny spojler )
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
Jeżeli masz troszke kasy na zbyciu ok 2000zł to w Warszawie jest facet co robi kompletne układy wydechowe i naprawde to sporo daje, a do tego możesz sobie wybrać czy ma być głośny czy cichy. Taki chłopak w Radomiu założył coś takiego do IV 1,6 i naprawde chodzi nieźle to autko, nie mierzył go na hamowni, ale jet to odczuwalne i pogania golfa V 1,9 TDI 105 PS po CHIPie.
hmm.. a jednak dobrze podejrzewałem że da się coś zrobić
i zmiana wałka i kompa da 25km? cacy a jakieś efekty uboczne? kiedys mialem maluszka ktory tuningowalem u Grabowskiego - jezdzic mi kazal na syntetyku - wszystko spoko - tylko po jakims roku wyplukal nagar i zaczelo sie wszystko sypac - no i nikt nie potrafil w nim zaplonu ustawic he..he..
a propos wydechu, masz moze jakis namiar na tego gościa? pogadal bym z nim o tym wydechu.. wolne 2000 to ja wydalem na instalke gazu ale na poczatku przyszlego roku pewnie by cos kapnelo
i zmiana wałka i kompa da 25km? cacy a jakieś efekty uboczne? kiedys mialem maluszka ktory tuningowalem u Grabowskiego - jezdzic mi kazal na syntetyku - wszystko spoko - tylko po jakims roku wyplukal nagar i zaczelo sie wszystko sypac - no i nikt nie potrafil w nim zaplonu ustawic he..he..
a propos wydechu, masz moze jakis namiar na tego gościa? pogadal bym z nim o tym wydechu.. wolne 2000 to ja wydalem na instalke gazu ale na poczatku przyszlego roku pewnie by cos kapnelo
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar