[mk3 TDI] sprzęgło sterowane hydrauliczne nie wysprzęgla !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » wt sie 29, 2006 09:03

BruceLee30 pisze:Cytat:
ze regeneracja docisku polega też na wygładzeniu powierzchni styku słoneczka z tarczą sprzęgł. (zabieg powszechnie stosowany już w czasach gdy na półkach stał tylko ocet) :hmm:
ale co tam
co z kolei powoduje zwiekszenie luzu miedzy wysprzeglikiem (trzpieniem) a lozyskiem wyciskowym i tarcza dociskowa co akurat w tym wypadku nie jest wskazane
Panowie u mnie regeneracja polegała WYŁĄCZNIE na wymianie nitów głównych w docisku..

Radzikowski nie dotykał tarczy, ani powierzchni ciernych !! tak jak pisałem to wszytsko jest jak nowe...

Problemem był luz na tych nitach - prawdopodobnie od nowości (docisk LUK SK - wyprodukowany na Słowacji) - z tego co się dowiadywałem częsta przypadłość w AFN-ach...

Koło jest dwumasowe - tarcza nie ma tłumików - tych sprężyn...

To na razie tyle co wiem - jak odbiore auto to będę wiedział czy się poprawiło wysprzęglanie...

[ Dodano: Wto Sie 29, 2006 15:22 ]
auto naprawione, jade za chwile po odbiór... więcej napisze jak wróce na kołach..

[ Dodano: Wto Sie 29, 2006 17:19 ]
nie myślałem że biegi moga wchodzić lżej niz w słuzbowej Toyocie ! :)

a jednak :) wchodzą jednym palcem, sprzęgło łapie tak jak powinno, czyli w połowie wysokości..

Polecam warsztat współpracujący z Radzikowskim:

Mariusz Lorenc 502 050 481
Mechanika, Elektromechanika
Ul Burakowska 14 - boczna Powązkowskiej

na hasło forum golfa bedzie zniżka :)

[ Dodano: Czw Cze 14, 2007 12:25 ]
BruceLee30 pisze:ja juz opinie swoja wypowiedzialem osobiscie tarczy dociskowje i ciernej nie dalbym do regeneracji - naprawy
over
informacyjnie minął ju zprawie rok, nalatałem 30 tys KM na wirusie (ponad 300 NM) i ciesze sie sprawnym sprzęgłem :P

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”