Kombi - Zgubiona żarówka - w bagażniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie,
Podczas ostatniej wymiany żarówki w tylnej lapie (lewej) zgubiłem żarówkę - spadła gdzieś w otchłań bagażnika.
Wkładałem rękę gdzie się dało, ale nie byłem w stanie wymacać zgubionej żarówki. mailem nadzieję, że wyłoni się, jak trochę pojeżdzę. niestety efekt teraz jest taki, że żarówka nadal siedzi "gdzieś w środku". i w zasadzie nie byłoby to problemem, gdyby nie to, że podczas zamykania bagażnika i tylnych lewych drzwi pojawia się potworcie irytujący "metaliczny" odgłos, który jednoznacznie łączę z żarówką.
Podpowiedzcie mi, gdzie ta żarówka mogła się znaleźć i jak ją z tamtąd wyjąć!!
Podczas ostatniej wymiany żarówki w tylnej lapie (lewej) zgubiłem żarówkę - spadła gdzieś w otchłań bagażnika.
Wkładałem rękę gdzie się dało, ale nie byłem w stanie wymacać zgubionej żarówki. mailem nadzieję, że wyłoni się, jak trochę pojeżdzę. niestety efekt teraz jest taki, że żarówka nadal siedzi "gdzieś w środku". i w zasadzie nie byłoby to problemem, gdyby nie to, że podczas zamykania bagażnika i tylnych lewych drzwi pojawia się potworcie irytujący "metaliczny" odgłos, który jednoznacznie łączę z żarówką.
Podpowiedzcie mi, gdzie ta żarówka mogła się znaleźć i jak ją z tamtąd wyjąć!!
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
sprobuj sciagnac tapicerke boczna jesli nie da sie jej znalesc
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
Brzmi drastycznie... Jak patrzyłem, to odczepienie tapicerki, tak aby jej nie uszkodzić nie jest wcale proste...
Może jakiś inny pomysł?
Może jakiś inny pomysł?
tak - dachować autem to się wysypie...Jaceklo pisze:Może jakiś inny pomysł?
No jaki może być pomysł skoro
czyli bez demontażu się nie obędzie chyba że wykręcisz lampę i przez powstały otwór pogmeraszJaceklo pisze:Wkładałem rękę gdzie się dało, ale nie byłem w stanie wymacać zgubionej żarówki. mailem nadzieję, że wyłoni się, jak trochę pojeżdzę. niestety efekt teraz jest taki, że żarówka nadal siedzi "gdzieś w środku
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
zalezy gdzie ta sruba ci wpadla, musisz ocenic czy jak siegniesz czym takim: http://allegro.pl/chwytak-magnetyczny-b ... 60809.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Kombi - Zgubiona żarówka - w bagażniku
Powiem Ci, że sam bym chciał wiedzieć gdzie to mogło wpaść. Miałem nadzieję, że ktoś mi rozjaśni jak wyglądają blachy we wnętrzu i gdzie to może wpaść...jointone pisze:zalezy gdzie ta sruba ci wpadla, musisz ocenic czy jak siegniesz czym takim: http://allegro.pl/chwytak-magnetyczny-b ... 60809.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Taki chwytak magnetyczny, to jest całkiem niezły pomysł... tylko czy żarówkę uda sie chwycić? Pewnie będzie cięzko. Myśląłem jeszcze nad wprowadzeniem rury od odkurzacza i zassaniu tej nieszczęsnej żarówki...
a moze zarowka siedzi w lampie ? jak wyciagales oprawe to juz jej brakowalo czy wtedy Ci spadla?
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe