rejestracja auta
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
rejestracja auta
Witam wszystkich mój problem polega na tym że kupiłem auto bez oc Mój błąd i teraz chcąc go opłacić i zarejestrować to za to że nie było oc zapłacone najpierw musiał bym zapłacić karę 3200 a nie wiem gdzie auto było poprzednio ubezpieczone aby spłacić zaległości czy jest wyjście jakieś z tej sytuacji czy raczej nie ma ?
-
- Mały gagatek
rejestracja auta
Kiedy kupiłeś auto?Nie trzeba od razu płacic kary.Przerejestruj auto i wykup polise a potem jeżeli sie dopatrza to sami kare przyśla!
-
- Mały gagatek
rejestracja auta
I nie bylo żadnej polisy?Szybko ubezpiecz to kara bedzie mniejsza.Tutaj masz ile https://www.ufg.pl/web/guest/oplaty-karne" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
rejestracja auta
W ubezpieczalni tego nie wiedza Ciebie obejmie kara od podpisania umowy do dnia wykupienia polisy.Chyba że poprzedni właściciel przepisze z Tobą umowe z dniem np jutrzejszym .Wtedy nie bedziesz miał żadnej kary bo zaraz po zakupie ubezpieczysz.
rejestracja auta
a nie da rady tego obejść no bo auto stało bo było robione więc nie wykupowałem nie wiedziałem że takie jest prawo ;/
-
- Mały gagatek
rejestracja auta
Obejsć legalnie sie nie da.Nielegalnie też jest ryzyko.Niestety ubezpiecz i licz na to że sie uda ale w to wątpie.
rejestracja auta
Więc trzeba było tydzień temu wykupić OC.Damian199 pisze:auto tydzień temu kupiłem
Auto to nie lizak czy sok - trzeba mieć pojęcie "co z czym" a nieznajomość prawa szkodzi.Damian199 pisze:nie wiedziałem że takie jest prawo
Teraz ubezpieczasz samochód, dostajesz karę od UFG i nie obchodzi Cię gdzie wcześniej było ubezpieczone.