Jak wyjac wlacznik swiatel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyjac wlacznik swiatel
trochę lamerskie pytanie, ale: jak wyjąć/zdemontować włącznik świateł w golfie II? - chcę wymienić żarówkę podświetlającą włącznik. może nie trzeba go całego wyjmować, tylko zdjąć jakoś tą ruchomą część? gdzie podważyć, co rozebrać? jakś fotoporada mile widziana.
pytanie lamerskie, ale punkty za pomoc będą przyznane profesjonalnie...
pytanie lamerskie, ale punkty za pomoc będą przyznane profesjonalnie...
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 13:29 przez tortuga, łącznie zmieniany 1 raz.
no więc musisz wyciągnąc go z deski rozdzielczej - odlaczyc od niego kostke.
I wtedy z tyły wlącznika sa na bokach takie zatrzaski. troche podważ je aby puściły i wyjmij tylnią część (rób to powoli bo z wyłącznika suwadło wyjdzie) jak juz to rozbierzesz zobaczysz zaróweczke wymieniasz ja np. na niebieska diode LED
teraz przednia cześć włącznika musisz z boku klawisza podważyć aby z obu stron (na środku) wyskoczył z takich cycków ten klawisz. I wtedy musisz usunąc zielony filtr. składasz z powrotem i jest piknie
I wtedy z tyły wlącznika sa na bokach takie zatrzaski. troche podważ je aby puściły i wyjmij tylnią część (rób to powoli bo z wyłącznika suwadło wyjdzie) jak juz to rozbierzesz zobaczysz zaróweczke wymieniasz ja np. na niebieska diode LED
teraz przednia cześć włącznika musisz z boku klawisza podważyć aby z obu stron (na środku) wyskoczył z takich cycków ten klawisz. I wtedy musisz usunąc zielony filtr. składasz z powrotem i jest piknie
no dobrze, przełącznik - dzięki wskazówkom od was - wyciągnąłem i rozebrałem go.
teraz następne pytanie za 100 punktów: jak wyciągnąć żarówkę? czy ona jest przylutowana do styków? czy po prostu tak mocno tam siedzi? nie za bardzo jest jak ją podważyć, a nie chcę zbyt ofensywnie jej potraktować - i tak już troszkę zniszczyłem plastikową oprawkę wokół niej.
help!
teraz następne pytanie za 100 punktów: jak wyciągnąć żarówkę? czy ona jest przylutowana do styków? czy po prostu tak mocno tam siedzi? nie za bardzo jest jak ją podważyć, a nie chcę zbyt ofensywnie jej potraktować - i tak już troszkę zniszczyłem plastikową oprawkę wokół niej.
help!
jest przylutowana. Powinno być widać takie cieniutki przewodziki do płytek z boku.
jesli chcesz wstawić np.diode LED to po prostu odetnij je
[ Dodano: Nie Sie 27, 2006 11:14 ]
P.S ja sobie wstawiłem niebieska diode LED
efekt jest bardzo fajny
Tylko wstawiając kolorowa diode musisz usunąc zielony filtr z klawisze.
albo jest takie szkiełko zielone
albo na klawiszu od wewnatrz znaczek jest zamalowany zilona farbką
ja tak miałem - zdrapałem to zielone wstawiłem diode i eleganckie niebieskie światło
jesli chcesz wstawić np.diode LED to po prostu odetnij je
[ Dodano: Nie Sie 27, 2006 11:14 ]
P.S ja sobie wstawiłem niebieska diode LED
efekt jest bardzo fajny
Tylko wstawiając kolorowa diode musisz usunąc zielony filtr z klawisze.
albo jest takie szkiełko zielone
albo na klawiszu od wewnatrz znaczek jest zamalowany zilona farbką
ja tak miałem - zdrapałem to zielone wstawiłem diode i eleganckie niebieskie światło