[mk4] dziwne stukanie elementów podwozia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] dziwne stukanie elementów podwozia
Moze ktos miał doczynienia z czymś takim, jak jade golfem IV tak około 60km/h to spod samochodu słychać rytmiczne stukanie, jakby coś w koło się wbiło i uderzało o asfalt. Koła sprawidzłem i nic, masa na przegubie też jest na swoim miejscu, zadne koło nie ma bicia ani poziomego ani pionowego, łożyska są OK, bo żadnych luzów.
Ma ktoś może pomysł co to może być??
Ma ktoś może pomysł co to może być??
sprawdź opony - jak podmiana nic nie zmieni to mam 2 pytania: 1. auto nie było bite? 2. Czy osłony silnia sa dobrze przykręcone od spodu a w szczególności te 2 śrubki na końcach - czy nie wisza (dyndają końcówki osłon)
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 6:43 pm ]
jesli było jednak bite - sprawdź dobrze półoś czy czasem nie jest lekko wygięta w łuk i proszę się nieśmiać - ja swoją muszę wymienić bo właśnie delikatnie słychac - obejrzałem długą półoś i ma lekkie wygięcie na środku niby nie widać ale raz jak mi się ładnie ustawiła półoś to z 1cm odchylenia wg mnie jest - profilaktycznie wymienię
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 6:43 pm ]
jesli było jednak bite - sprawdź dobrze półoś czy czasem nie jest lekko wygięta w łuk i proszę się nieśmiać - ja swoją muszę wymienić bo właśnie delikatnie słychac - obejrzałem długą półoś i ma lekkie wygięcie na środku niby nie widać ale raz jak mi się ładnie ustawiła półoś to z 1cm odchylenia wg mnie jest - profilaktycznie wymienię