a to ciekawostka...alabama1 pisze:Mi się nie wydaje, żeby prawa część mojej prawej lampki wyglądała jak prawa część lampki z Twojego linka (pierwszego).
Problemy z zamkami (pewnie mikrozłącze, czy styki)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zaraz stracę cierpliwość...masz zdjęcie lampki, widzisz że jest miejsce na wtyczkę...szarpiesz za tą lampkę i dziwisz się że idzie razem z podsufitką skoro wtyczka odpiera się na podsufitce - na prawdę dziwny objaw Serio nie wiem jak Ci pomóc... Chcesz adres ASO w Twojej okolicy ??
Dzięki bardzo. Można zamknąć temat, po co się męczysz?
- Qto
- _
- Kontakt:
bo chcę Ci pomóc... ale Ty nie wykazujesz żadnej inicjatywy
Wiecie co Wam powiem? Dzisiaj otwieram klapę, a tam światełko świeci. Zamykam, otwieram- no świeci. A nic przy tym nie robiłem.
Jeśli chodzi o lampkę, to udało mi się możecie mi pogratulować.
Z tego, co popatrzyłem, to czasem żarówka świeci, czasem nie, bo to, co jest w żarówce, jest naderwane. Od włączania i wyłączania sobie lata, czasem się zetknie i wtedy świeci. Więc żarówka do wymiany
Poprawka co do lampki w bagażniku:
Teraz jest tak, że raz otworzę klapę, to nie świeci, potem z 4 razy będę otwierał, to się będzie świecić.
Jeśli chodzi o lampkę, to udało mi się możecie mi pogratulować.
Z tego, co popatrzyłem, to czasem żarówka świeci, czasem nie, bo to, co jest w żarówce, jest naderwane. Od włączania i wyłączania sobie lata, czasem się zetknie i wtedy świeci. Więc żarówka do wymiany
Poprawka co do lampki w bagażniku:
Teraz jest tak, że raz otworzę klapę, to nie świeci, potem z 4 razy będę otwierał, to się będzie świecić.
- Qto
- _
- Kontakt:
alabama1, samo się nie naprawi...nie ma co ukrywać. Jak Ci powiem, że pogoda też ma wpływ (że lampka raz działa, innym razem nie) na tą usterkę to pewnie pomyślisz, że zwariowałem...
Pewnie masz rację, czemu nie. Zresztą wydawało mi się, że zimą światełko było, potem przez lato nie świeciło, teraz robi się chłodniej i zaczyna świecić. Więc całkiem możliwe, że przez to.
Edit:
Jeżeli chcę przeczyścić zamek, to wystarczy zrobić to, co tutaj? http://www.youtube.com/watch?v=sPmKY7k-Ths
To, co on wyciąga, to zamek, tak? Czy złożenie tego z powrotem jest trudne?
Nie krzyczcie na mnie, że drążę ten temat, bo najpierw myślałem, że żeby zdjąć zamek, trzeba ściągać całe poszycie drzwi. Teraz się dowiedziałem, że można to zrobić bez ściągania.
Edit:
Jeżeli chcę przeczyścić zamek, to wystarczy zrobić to, co tutaj? http://www.youtube.com/watch?v=sPmKY7k-Ths
To, co on wyciąga, to zamek, tak? Czy złożenie tego z powrotem jest trudne?
Nie krzyczcie na mnie, że drążę ten temat, bo najpierw myślałem, że żeby zdjąć zamek, trzeba ściągać całe poszycie drzwi. Teraz się dowiedziałem, że można to zrobić bez ściągania.
- Qto
- _
- Kontakt:
krzyczeć nie będziemy...tylko zastanawiam się czy dać Ci ostrzeżenie za 2. pkt regulaminu...czy bana żebym więcej nie musiał czytać Twoich postówalabama1 pisze:Nie krzyczcie na mnie
raczej koło zapasowe...wpisz w google "zamek drzwi golf 4" i będziesz wiedział czy to jest zamek czy nie - to takie trudne ??alabama1 pisze:To, co on wyciąga, to zamek, tak?
tak samo jak rozłożenie...tylko w odwrotnej kolejnościalabama1 pisze:Czy złożenie tego z powrotem jest trudne?
powodzenia...alabama1 pisze:najpierw myślałem, że żeby zdjąć zamek, trzeba ściągać całe poszycie drzwi. Teraz się dowiedziałem, że można to zrobić bez ściągania.
edit: warna już masz, za kolejny idiotyczny post będzie ban
Re: Problemy z zamkami (pewnie mikrozłącze, czy styki)
Takie szybkie pytanie, bo będę majstrował przy zamku a nie chcę tworzyć nowego tematu.
Otóż boję się, że przy odkręcaniu/wyciąganiu szyby połamią/pokruszą mi się plastiki na mechanizmie podnoszenia lub coś się porobi z linkami (albo się coś pourywa podczas ponownego dokręcania szyby. Auto ma 15lat a nikt tam nigdy nie zaglądał więc boję się zmęczenia materiału.
Napiszcie mi czy coś może się urwać ze starości bo warunki mam jakie mam i drzwi będę rozbierał pod „chmurką”.
Głupio wyjdzie jak będę musiał zataśmowac drzwi i odstawić na wpół rozebrane auto na noc do jakiegoś warsztatu że o płaceniu za posprzątanie bałaganu nie wspomnę .
Otóż boję się, że przy odkręcaniu/wyciąganiu szyby połamią/pokruszą mi się plastiki na mechanizmie podnoszenia lub coś się porobi z linkami (albo się coś pourywa podczas ponownego dokręcania szyby. Auto ma 15lat a nikt tam nigdy nie zaglądał więc boję się zmęczenia materiału.
Napiszcie mi czy coś może się urwać ze starości bo warunki mam jakie mam i drzwi będę rozbierał pod „chmurką”.
Głupio wyjdzie jak będę musiał zataśmowac drzwi i odstawić na wpół rozebrane auto na noc do jakiegoś warsztatu że o płaceniu za posprzątanie bałaganu nie wspomnę .
kiedyś MK IV
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ogolnie to przy rozbieraniu drzwi nie ma większego problemu. ogolnie jedyna ingerecja w podnosnik to odkrecenie szyby. (ustawiasz szybę na otworach serwisowych, popuszczasz śruby, zjeżdżasz prowadnica w dol. uprzednio przyklej dokładnie szybę np. tasmą do drzwi, zebys potem nie musiał ja zmiotką wyciągać z wewnątrz drzwi) jak byś miał połamane ślizgi to bys to zauważył dużo wcześniej. mysle ze bez problemu sobie pomajsterkujesz
Re: Problemy z zamkami (pewnie mikrozłącze, czy styki)
OK, na dniach biorę się za robotę.
Mam jeszcze taki problem, że mam diody w lampkach na podsufitce i mi żarzą pod koniec zimy, kiedy robi się wilgotno co skutkuje ciągłym wyciem alarmu.
Obwiniam za to mój uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy. Jak myślicie czy mogę mieć rację?
Mam jeszcze taki problem, że mam diody w lampkach na podsufitce i mi żarzą pod koniec zimy, kiedy robi się wilgotno co skutkuje ciągłym wyciem alarmu.
Obwiniam za to mój uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy. Jak myślicie czy mogę mieć rację?
kiedyś MK IV
pytanie na szybko,
mk4 3D, przy owartych drzwiach kierowcy nie działa oświetlenie kabiny i "brzeczyk" informujący o pozostawionych światłach, przy drzwiach zatrzaśniętych (nie zamkniętych) oświetlenie kabiny, drzwi i brzeczek działają. Wymieniać zamek czy zimne luty?
Pozdrawiam
mk4 3D, przy owartych drzwiach kierowcy nie działa oświetlenie kabiny i "brzeczyk" informujący o pozostawionych światłach, przy drzwiach zatrzaśniętych (nie zamkniętych) oświetlenie kabiny, drzwi i brzeczek działają. Wymieniać zamek czy zimne luty?
Pozdrawiam
kupie xenon
sprzedam bre na maske MK4 założoną 1 raz
mój BLACK GENERATION http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533148
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wytarty rygiel... spróbuj podłożyć pod mikro kawałek cienkiej blaszki (0.5mm). wiem, wiem... druciarstwo, ale u mnie dziala
ok w weekend jak dopisze pogoda zabiorę się za to, a jesli sie nie uda to jakie inne rozwiązanie? wymiana zamka?
kupie xenon