Automatyczne włączanie świateł golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy może ktoś potwierdzić, czy da się w golfie IV ustawić automatyczne włączanie świateł po uruchomieniu silnika przez vag com lub inny? Mam golfa IV z 2000r z Niemiec.
Tzn. dodatkowe reflektory? Możesz coś więcej napisać, np jakiś link do allegro? I wtedy zrobię to przez vag com?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Programowo nic nie zrobisz... albo podłączenie świateł mijania pod TFL we włączniku świateł - opisywane wiele razy w tematach o światłach dziennych - albo podłączenie jak w USA, jest porada w FAQ. No i wspomniane już moduły, na alle pełno tego - poszukaj
Re: Automatyczne włączanie świateł golf IV
Mozesz dac linka do tego FAQ? Nie moge nigdzie znalezc....
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
viewtopic.php?f=14&t=512228" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Automatyczne włączanie świateł golf IV
Czy można zasilanie świateł dziennych podpiąć pod zawór sterujący pompy wtryskowej - odcinający paliwo?
ogólnie jest zasada taka - że nie podłączamy dodatkowych odbiorników pod przewody zasilające silnika bo ważniejsze jest żeby od np świateł nie zgasł ci podczas wyprzedzania silnik - chyba że byś dał światła o minimalnym poborze pradu zabezspieczone bezpiecznikiem o zabezpieczeniu dużo niższym niż zasilanie silnika czyli np bezpiecznik 1A - a wątpię żeby światła dzienne miały tak mały pobór. Gdyby mnie ktoś poprosił żebym mu tak podpiął jak ty chcesz to bym odmówił.
O ile zaoszczędzisz na pracy i przewodach o max 30 minut i 2zł
O ile zaoszczędzisz na pracy i przewodach o max 30 minut i 2zł
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
To podpowiedz gdzie i jak je podłączyć chodzi mi o + po włączonym zapłonie i + po zapaleniu świateł pozycyjnych, nie bardzo chciałbym wprowadzać kabelki do środka kabiny i rozbierać plastyki w środku
Re: Odp: Automatyczne włączanie świateł golf IV
+ od wzbudzenia alternatora, postojówki z wtyczki od lampy?
Nie wiem tylko jaka jest obciążalność tego styku alternatora.
Nie wiem tylko jaka jest obciążalność tego styku alternatora.
Czy przelozenie samego wlacznika z innego samochodu, ktory ma tryb auto cos da?
Co to jest TFL? Gdzie znajde instrukcje jak sie tam podlaczyc?
Co to jest TFL? Gdzie znajde instrukcje jak sie tam podlaczyc?
nie da bo w zasadzie wlaczniki z auto jakie wystepowaly w vagach sa np z pasków B6 czy touranów itp a tam jest instalacja can. Tu w mk4 mamy czysty analog. Sa jedynie dostepne chinskie zamiennikiwlacznikow z przysatawkami i czujnikiem zmierzchowym ktory sam wlacza swiatla ale rownie dobrze mozesz sam cos sklecic podobnego.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ja zmostkowałem we włączniku świateł pin 3 z 4tym i same światła mijania zapalają się od razu po włączeniu zapłonu.Nie kombinowałem z przekaźnikiem i ręcznym ,ponieważ światła zgasną w momencie kręcenia ,a w czasie podgrzewania świec żarowych mogę przełączyć na pozycyjne to nie będzie tyle prądu pobierać.Tak samo mam w T4 i się sprawdza u mnie.
mozna od tych pinow 3i4 sobie wyprowadzic kabelki i zrobic gdzies na desce pstryczek elektryczek. I bedzie i automatycznie i kiedy chcemy to nie bedzie automatycznie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to