Co to za Usterka??????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to za Usterka??????
Witam mam pytanie co to jest za część? na zdjeciu bo mój poblem polega na tym ze po wlaczeniu zaplonu nie odpalając auta ta cześc zaczyna mi tykac(tktktktktktktktktktktktktktkt) i tak bez konca dopuki nie odpale auta.Moje auto to Golf 4 1.9 tdi 90ps Bardzo prosze o pomoc z gory Wielkie Dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co to za Usterka??????
Zaznaczona część jest zaworem n75 od turbosprężarki , a tykanie hmm nie spotkałem się by n75 tykał , może to coś innego tyka w okolicy
Co to za Usterka??????
n75 tyka raz po przekręceniu zapłonu silnik agr jak widze bez zmeinionej geometrii turbine masz
Co to za Usterka??????
Czyli twoim zdaniem co mam zobic na wstepie???? to jakas powazna przyczyna? i powiedz mi o co chodzi z tą geometrią
Co to za Usterka??????
dawid074, zmienna geometria łopatek w turbo miały to inne tdi by wyeliminować turbodziure , może nawet lepiej ze twój silnik ma turbo bez niej te sprężarki są bardziej wrażliwe , zacinają się te zmienne geometrie itp
Co to za Usterka??????
Ok wielkie dzięki za porady ale jutro wysle filmik z tym ( tyrkaniem kolo tego zawora) to wtedy pomyslimy co to moze być z gory Dzieki
Co to za Usterka??????
jeżeli masz notlauf przy 120 -140 (nie chce jechać dalej)wymień ten zawór lub posprawdzaj węzyki mi też tyka raz po przekręceniu kluczyka w stacyjce mam nowy zawór .Ja jestem zadowolony z AGR 90 ps turbina nie do zajechania
może być uszkodzony zawór lub zwarcie
może być uszkodzony zawór lub zwarcie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Co to za Usterka??????
Po co tyle zdjęć ?? Po co tyle znaków zapytania w tytule ? Edytuj pierwszy post tak aby miał ręce i nogi, popraw tytuł tematu...tymczasem zamykam temat