Opóźniona reakcja pedału gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem mojego nie dawno nabytego autka. Jest to Golf 1.6B normalny nie elektryczny gaźnik. Jadę i wciskam pedał żeby przyśpieszyć to tak jak by go zdusiło a potem takie ma gwałtowne przyśpieszenie. I mam problem ze ssaniem z rana muszę go przytrzymać lekko na gazie żeby się rozgrzał i dopiero jechać nie trzyma obrotów. Myślę że coś poradzicie bo sam nie wiem . Dzięki za pomoc.
z tym przyduszeniem mam identyczny problem tylko że w 1.3NZ i tylko na rozgrzanym silniku. Jesli chodzi o ssanie to: czysciłeś przepustnice?? "gruche" masz szczelną??( separatopr oleju ) cały układ musi byc szczelny a przede wszytskim przewody w środku muszą byc czyste- wytwarza sie tam tzw "masło" sprawdz może to jest przyczyną Twoich problemów;)
przepustnica jest szczelna. Gdzie się znajduje ten separator oleju? a on ma coś wspólnego ze ssaniem ?
nie wiem jak w silnikach 1.6 ale u mnie wyglada to następująco. mialem takie same objawy jak ty na ssaniu musiałem trzymac gaz az sie rozgrzeje jak sie rozgrzał to juz bez problemu chodził, po wymianie wężyków i dokładnym uszczelnieniu całosci wszytsko wrociło do normy, tylko tak jak pisałem na rozgrzanym silniku przerywa brakuje mocy, trzymając pedał gazu w jednym ustawieniu jadąc na biegu auto mi skacze raz jest moc raz jej nie ma strasznie szarpie, natomiast gdy mam na biegu jałowym i dodaje gazu nic nie slychac zeby przerywało.