Fajnie Ale jaki masz dokładnie rozmiar ? No i ile masz kasy na to przeznaczone, bo można za tysiaka coś kupić za dwa tysiaki, a jak się człowiek postara to za trzy też znajdzieasz12 pisze:witam koledzy musze kupic opony do golfa v gti jakie polecacie dzieki
Jaka marka opon letnich
-
- Ma gadane
Re: Dobór opon letnich
-
- Ma gadane
To niezłe oponki czytałem o nich tekst http://www.rezulteo-opony.pl/r-nowe-opo ... odow-23051" onclick="window.open(this.href);return false; Ogólnie Pirelli specjalizuje się w oponkach sportowych bo działa mocno w F1 to robią rożne mieszanki gumowe.asz12 pisze:juz zakupilem oponki pirelli p zero nero gt powinny byc ok
Dobór opon letnich
myśle że bedą sie spisywały dobrze teraz czeka mnie wymiana tarcz i klocków musze poszukac na forum cos o tarczach i klockach
-
- Ma gadane
Dobór opon letnich
No tarcze i klocki to podstawa zwłaszcza przy sportowej jeździe i hamowaniu Pozdro!
Dobór opon letnich
Witam.
Chcę pierwszy raz od chyba 6 lat kupić nowe opony do golfiacza. Autko słabe więc nie szaleję. W pierwszej wersji wybrałem dwa modele - Dębica Pasio 2 oraz Sava Perfekt (chyba). Koła 13, opona 175/70. Możecie coś polecić lub odradzić ? Za bardzo nie chcę się pchać w chińczyki, fakt, tańsze, ale nie wiem czy warto zaoszczędzić te 60 zł w stosuku np. do Savy.
Jakieś propozycje ?
Chcę pierwszy raz od chyba 6 lat kupić nowe opony do golfiacza. Autko słabe więc nie szaleję. W pierwszej wersji wybrałem dwa modele - Dębica Pasio 2 oraz Sava Perfekt (chyba). Koła 13, opona 175/70. Możecie coś polecić lub odradzić ? Za bardzo nie chcę się pchać w chińczyki, fakt, tańsze, ale nie wiem czy warto zaoszczędzić te 60 zł w stosuku np. do Savy.
Jakieś propozycje ?
Dobór opon letnich
Mam dębice w Corsie B która to ma tyle mocy co by móc ruszyć pod lekką górkę na co dzień jeździ nią moją żona, ale i mi przyszło zrobić niedawno corsą trochę kilometrów. Na suchym całkiem dobrze (jak na rozmiar 165/70) trzymają i przy hamowaniu i "ostrzejszych" zakrętach. Na mój słuch to i nawet ciche są. Na mokrym natomiast mam wrażenie że ABS dość często włącza się w porównaniu do poprzednich opon z pod znaku Fulda.
-
- Ma gadane
Dobór opon letnich
Hejka skaktus,
No w chińczyki to się nie pchaj w ogóle bo to jest masakra i badziewie. Nie wiem ile masz kasy i jakie masz indeksy prędkości i nośności, ale...
Po co się pchać w Dębicę, która też jest marką najniższej klasy.
Wsadź sobie rozmiar w porównywarki cen. Masz sporo do wyboru w dobrej kasie np.:
- GOODYEAR DuraGrip od 166,5 złociszy
- PIRELLI Cinturato P4 od 129,7 złociszy - to jest bardzo dobra oponka i marka w porównaniu do Dębicy http://www.rezulteo-opony.pl/opony-pire ... na-opon-48" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bridgestone B250 w okolicach 150 zł
- Hankook Optimo K715 - już oponki klasa niżej, ale także cenki koło sto i pół
Weź sobie ogólnie popatrz w necie na stronki i lepiej sobie kupuj w necie, tylko zawsze pytaj o DOT, żeby Ci jakiegoś starucha nie wcisnęli.
Pozdro!
No w chińczyki to się nie pchaj w ogóle bo to jest masakra i badziewie. Nie wiem ile masz kasy i jakie masz indeksy prędkości i nośności, ale...
Po co się pchać w Dębicę, która też jest marką najniższej klasy.
Wsadź sobie rozmiar w porównywarki cen. Masz sporo do wyboru w dobrej kasie np.:
- GOODYEAR DuraGrip od 166,5 złociszy
- PIRELLI Cinturato P4 od 129,7 złociszy - to jest bardzo dobra oponka i marka w porównaniu do Dębicy http://www.rezulteo-opony.pl/opony-pire ... na-opon-48" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bridgestone B250 w okolicach 150 zł
- Hankook Optimo K715 - już oponki klasa niżej, ale także cenki koło sto i pół
Weź sobie ogólnie popatrz w necie na stronki i lepiej sobie kupuj w necie, tylko zawsze pytaj o DOT, żeby Ci jakiegoś starucha nie wcisnęli.
Pozdro!
-
- Gadatliwa bestia
Dobór opon letnich
Witam Panowie, jakie radzicie kupic opony w rozmiarze 215/35/18 żeby były w dobre cenowo i trakcyjnie, potrzebuje 2 sztuk ?
-
- Gadatliwa bestia
Dobór opon letnich
A jakbym z przodu auta na 8j felge mial opony 205/40 a z tylu tez na 8j 215/35, to nie będzie duzej róznicy, czy lepiej nie kombinowac i kupic 215/35 ?
Dobór opon letnich
Witam, jakie polecacie opony 205/50/17 ? Zastanawiam sie nad Bridgestone Potenza, Toyo proxes r32, Conti sport contact i Barum bravuris 2. Ktore z nich wybrac ?
-
- Ma gadane
Nie porównuj Bridgestone do Barumek i Toyo - Bridgestone to opony z najwyższej półki obok Michelin, Pirelli, Nokian, Goodyear czy Continental.krtg pisze:Witam, jakie polecacie opony 205/50/17 ? Zastanawiam sie nad Bridgestone Potenza, Toyo proxes r32, Conti sport contact i Barum bravuris 2. Ktore z nich wybrac ?
Dobór opon letnich
szukam opon 195/40 R16 chce kupić nowe w rozsądnej kasie, które z nich będą najcichsze? http://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/ ... 195-40-r16" onclick="window.open(this.href);return false; kto może jakieś polecic?