Witam
Problem mam od niedzieli.. Samochód nie chce zapalać na życzenie.Dopiero po 6-7 próbach udaje się ..
Wygląda to nie raz tak jak na załączonym filmie z YT " onclick="window.open(this.href);return false;
a nie raz słychać rozrusznik,kręci.. i nic..Nawet nie wchodzi na jakiekolwiek obroty. Każda próba to włączenie zapłonu,30 sekund i próba z dodawaniem gazu do podłogi.
Wczoraj po odpaleniu,silnik przygasał,pomagało dodanie gazu do podłogi,który i tak nie reagował jak potrzeba..Przejechałem 5m i autem szarpało,prawie gasł. Po chwilii ustabilizował się przy ciągłym trzymaniu pedału gazu
Sprawa dzieje się po dłuższym postoju . Na przyklad po nocy czy 8h postoju. Jeżeli odpali i podjadę gdzieś na moment,auto nie ma później problemów.Odpala na 'dotyk'.
Dodam jeszcze,iż auto podczas jazdy jeździ tak jak zawsze.Nie ma problemów z pracą na wolnych obrotach.Nie przygasa,nie ma problemów z przyśpieszeniem.
Proszę o pomoc kogoś kto spotkał się już z podobnym problemem..
Przez ostatni rok od zakupu :
Zaplon,rozrzad ustawiony , w maju wymieniana była pompa paliwa (ori uzywana,nie halasuje),sonda lambda,kable zaplonowe,wyczyszczona odma,dolot,wszystkie filtry czyste,świece,uszczelka pod głowicą
Proszę o pomoc ..Pompa wydaje mi się być ok,regulator ciśnienia sprawdziłem wdg. patentu kolegów z forum i wydaje się być sprawny.
Problem z odpalaniem po dłuższym postoju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zakwas, przepływomierz wyczyść
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przekaźnik nr 30 przelutuj i sprawdź czujnik temp.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzieki rysiektr rozwiazalem problem.
Jeżeli ktoś będzie miał problem -zainteresujcie sie czujnikiem temperatury cieczy.Wystarczy zmierzyć opór na tym czyjniku,który odpowiada także za ssanie.
Wartości do wygooglowania na forach.
Pozdravwiam !
Jeżeli ktoś będzie miał problem -zainteresujcie sie czujnikiem temperatury cieczy.Wystarczy zmierzyć opór na tym czyjniku,który odpowiada także za ssanie.
Wartości do wygooglowania na forach.
Pozdravwiam !
-
- Nowicjusz