VW Caddy - tapicerka, drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jattaman
Nowicjusz
Nowicjusz

VW Caddy - tapicerka, drzwi

Post autor: Jattaman » sob sie 26, 2006 16:31

Witam

Mam mały problem z podnoszeniem szyby..
Generalnie cały mechanizm działa jednak trzeba włożyć sporo siły kręcąc korbką by zamknąć okno. Nieprzyjemny, trzeszczący dźwięk z pewnością jest oznaką, że dzieje się coś niedobrego.

W związku z tym zwracam się do grupowiczów z prośbą o doradzenie jak najprościej ściągnąć tapicerkę. Z tego co zauważyłem trzeba podważyć krawędzie tak aby zaczepy ( kołki ) wyskoczyły. Otoczkę klamki da się ściągnąć tak by dobrać się do śrub – jednak co dalej ?

Przyznam się, że mam mały problem by odczepić korbkę.
Gdzieś wyczytałem, że zaczepy będzie trzeba wymienić na nowe – jak to właściwie z tym jest, wolałbym się za wszczasu zaopatrzyć w potrzebne mi dodatki tak bym poskładał wszystko w całość.

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » sob sie 26, 2006 21:49

przy nasadzie korbki masz krążęk przylegający do tapicerki musisz go przesunąć w kierunku przeciwnym do miejca za który trzymasz korbkę ręką, jeżeli się przeunie to wystarczy wysunąć korbkę. przed zdjęciem tapicerki nie zapomnij wykręcić rygla drzwi. Cała tapicerkę wyciągaszdo siebie (uszczelka pod szybą zostaje na aucie- delikatnie z tą tapicerką bo zaczepy w uszczelce lubią mocno trzymać). Acha mam nadzieją, że przy klamce odkręciłeś 3 sruby. Pozdrawiam i powodzenia. Informacje te nie dotyczą najnowszego caddyka

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”