eden1992 pisze:tirsone, Oddałbyś auto do warsztatu to też pewnie w taka zgadywankę się bawili i zmieniali po kolei.
Mam podejrzenia poparte życiowym doświadczeniem, że ciężko byłoby mi znaleźć rzetelny warsztat, który bez żadnych przekrętów i ściem zdiagnozowałby problem i go usunął :/
Misza1122 pisze:U CIebie kompletnie nie chce zapalić na Ciepłym czy jak ??? Czy kreci długo ???
Odpala ale muszę przy kręceniu wcisnąć pedał gazu. Nie jakoś w podłogę ale tak z lekka, powiedzmy do połowy.
Wtedy odpala wręcz podręcznikowo, ale jak nie dodam gazu to odpala ledwo, obroty rosną do około 500 RPM i gaśnie... i mogę tak w kółko próbować i zawsze zgaśnie. Cóż, nie będę już więcej tu spamował w tej kwestii, opisałem problem w miarę dokładnie, postawiłem kilka pytań i tyle.
Myślę, że w końcu dojdę dlaczego tak się dzieje. Chyba, że ktoś mi powie precyzyjnie co może powodować takie problemy.
Na razie mam plan zakupić inny regulator paliwa i zobaczyć czy to coś zmieni.
Aha, nie mam odpowiedzi od toffica ale prosił mnie żebym na włączonym silniku odłączył wtyczkę z tyłu przepustnicy i sprawdził co się stanie z obrotami (wtyczkę na 2 kable gwoli ścisłości). Więc wtyczkę odłączyłem i z obrotami nic się nie stało, były dokładnie takie jak wcześniej (gazu w czasie tego zabiegu nie dodawałem). Czy takie zachowanie silnika powinno nasunąć mi jakieś wnioski... tego niestety nie wiem.
Tak czy inaczej nie ma już co się rozwodzić nad tą kwestią, jak dojdę przyczyny problemu to napiszę