Wkłady amortyzatorów GOLF mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, przyszedł czas na wymianę amortyzatorów w moim golfie. Mam do Was Pytanie co sądzicie o samych wkładach amortyzatorów przód KAYABA ?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A masz możliwość wyjęcia starych wkładów, czy jest na Twoich amortyzatorach nakrętka z możliwością odkręcenia i wyjęcia wkładu amora? Bo wg mnie do golfa mk2 jak i mk3 wymienia się cały amortyzator razem z dolnym talerzykiem sprężyny i przykręca się go bezpośrednio do zwrotnicy.
W vw polo II jest taka możliwość, ale nie w golfie.
W vw polo II jest taka możliwość, ale nie w golfie.
Nie rozbierałem jeszcze nie wiem. Ale z tego co patrze na allegro, jest dużo wkładów do golfa mk2 i pytałem się w sklepie motoryzacyjnym, to facet pokazywał mi sam wkład do amortyzatorów, W Golfie mk3 na pewno nie da się wymienić samych wkładów. Ale w mk2 wydaje mi się że można, skoro jest dużo samych wkładów na allegro.
-
- Mały gagatek
wszystko zalezy od rocznika golfika .byly dwa rodzaje amorkow.jedne stale a drugie mialy wymienne wklady.najlepiej rozebrac i sie upewnic.
- DługiBadyl
- Mały gagatek
- Kontakt:
jesli widac gwint to znaczy ze sa wkłady ja wymienialem tylko wkłady ale to jest 84 rok nie wiem kiedy przestali to robic.