Witam
Mam silnik BKD w Audi A3 z 2005 roku. Od momentu zakupu samochodu ubywa mi delikatnie płyn chłodniczy. Głowica była wymienia przez poprzedniego właściciela i nie ma żadnych wycieków. Podejrzewam że przyczyną ubytków jest chłodnica egr. Czy jeżeli usunę egr i tą chłodnicę to z silnikiem nic się nie stanie i będzie wszystko ok? Czy może lepiej wymienić chłodnicę EGR na nową i nie kombinować?
BŁĄD EGR PO ZAŚLEPIENIU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
BŁĄD EGR PO ZAŚLEPIENIU
umiejętnie usunać zachowując ciągłość przewodów wodnych przy pomocy by pass-u fi ok 21mm
- Paviarotti
- Lord GTI
BŁĄD EGR PO ZAŚLEPIENIU
Ja wywaliłem EGRa i chłodniczkę spalin i wszystko jest ok, płynu nie ubywa. Jak wszystko dobrze pospinasz to będzie wyglądało jak w serii i będzie dobrze działało
- szadrak
- Mały gagatek
- Auto: Seat Leon ST
BŁĄD EGR PO ZAŚLEPIENIU
A czy po wywaleniu EGR i tej chłodniczki spalin nie nagrzewa ci się silnik dłużej?
- Paviarotti
- Lord GTI
BŁĄD EGR PO ZAŚLEPIENIU
W lato nie zauważyłem dłuższego nagrzewania. Może się to pogorszyć w zimę, chociaż ten cholerny turbodiesel i tak się nagrzewa tak długo, że chyba mi to będzie obojętne
- bary2004_2005
- Mały gagatek
- Kontakt:
BŁĄD EGR PO ZAŚLEPIENIU
Witam forumowiczów, mam pytanie czy w mk4 silnik ALH (98r) do zaślepienia egra wystarczy tylko wstawić blachę ? macie Panowie jakąś instrukcję w które miejsce to wstawić ? pozdrawiam