odpala z opóźnieniem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mafju
Mały gagatek
Mały gagatek

odpala z opóźnieniem

Post autor: mafju » ndz sie 04, 2013 20:05

Witam
Mój problem jest nastepujący czasami ni chce mi samochod zapalic na kluczyk od razu i wtedy pomaga tylko przytrzymanie kluczyka dłużej w pozycji zapalania, tylko że ten czas trzymania na zapłonie jest coraz dłuższy i nie wiem co robic żadnych błędów na kompie nie ma. Wcześniej miałem problem też z imo ale winą był kabelek i przylutowałem go a teraz jest niby ok tylko to zapalanie. A i jeszcze mam jeden problem jak wepne ładowarke w gniazdo zapalniczki to mi nie ładuje jakby prądu nie było za to w gniazdu w bagażniku jest ok wcześniej chodziło bo był wpięty tam transmiter ale juz jakiś czas go nie ma no i teraz nie che działać.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

odpala z opóźnieniem

Post autor: grg474 » pn sie 05, 2013 21:01

musisz długo przytrzymać aż w końcu zacznie kręcić rozrusznik, czy też musisz dłużej kręcić rozrusznikiem. Czy jest różnica między zimnym a ciepłym silnikiem

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
mafju
Mały gagatek
Mały gagatek

odpala z opóźnieniem

Post autor: mafju » śr sie 07, 2013 21:08

musze długo trzymać kluczyk zanim zacznie kręcić rozrusznik, rozrusznikiem nie musze kręcić długo bo dobrze pali na przysłowiowego ,,strzała", co do temperatury silnika to nic to nie ma do rzeczy czasami cieply czasami zimny ma takie przytrafy. Spróbuje jeszcze w sobote jak bede miał czas rozebrać i poprzeglądać wszystkie kabelki przy stacyjce.

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

odpala z opóźnieniem

Post autor: marcin7x5 » czw sie 08, 2013 13:37

Pewnie kostka stacyjki będzie do wymiany.

dawidk92
Ma gadane
Ma gadane

odpala z opóźnieniem

Post autor: dawidk92 » czw sie 08, 2013 20:53

U mnie to samo tylko że w poczciwym Golfie III. Winny okazał się rozrusznik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”