Witam.
Zamierzam zamontować w moim golf IV końcówkę tłumika, a raczej końcówki. Nie chcę odwalić wiochy, dlatego chcę zrobić to jak najbardziej profesionalnie tzn.: dociąć zderzak, wstawić rurki o maksymalnej średnicy 70 mm, dociąć końcówki oryginalne, by patrzyły prosto itd. Celem tego "zabiegu" jest tylko delikatne upiększenie tyłu auta .
Ale teraz pytanie może proste, ale ja na nie odpowiedzi nie znam dokładnie. Tzn.: Nie wiem jakie końcówki kupić czy do wspawania czy na śrubę przykręcaną od dołu (łatwiejszy sposób), jednak czy te na śrubę są warte uwagi i czy odpowiednio się trzymają i tak dalej...
Interesują mnie końcówki ulter okrągłe lekko ścięte, chociaż jeśli może macie jakieś propozycje ładnych okrągłych końcówek o średnicy 70 mm to byłbym wdzięczny za wskazanie takiej na jakiejś stronie internetowej bądź najlepiej aukcji. Cena tak do 200 zł
Końcówki, które mam na oku:
1. Do wspawu : http://allegro.pl/ulter-sport-koncowka- ... 43413.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2. Na śrubę mocującą: http://allegro.pl/ulter-sport-koncowka- ... 53640.html" onclick="window.open(this.href);return false; (te 20 mm długości to trochę mało, przy tej do wspawania mogę zawsze dorobić rurkę i tak muszę bo średnica montażowa w 1.6 sr to 40, a ta do wspawu ma większą )
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
Końcówki tłumika golf mk4 1.6 sr krótkie pytanko
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Re: Końcówki tłumika golf mk4 1.6 sr krótkie pytanko
Mr.Kriss pisze:Nie chcę odwalić wiochy
Ale to się wykluczaMr.Kriss pisze:dociąć zderzak
Kup lepiej dokładkę zderzaka od V6 dopasowaną pod dwururkę z tyłu
Wtedy nie będzie cięcia czegokolwiek. Jest na forum o dokładkach V6.
Może tak brzmi, ale widziałem np.: już kilka audi a3 i naprawdę jeśli ktoś równo natnie dokładkę z tyłu to naprawdę wygląda niemalże idealnie, niestety nie mam kasy na dokładkę V6, dlatego też szukam innego rozwiązania
Chociaż jak ktoś by miał na sprzedaż dokładkę V6 tył to był bym zainteresowany.
A i jeszcze możesz mi podać linka do tematu o tych dokładkach ?
Chociaż jak ktoś by miał na sprzedaż dokładkę V6 tył to był bym zainteresowany.
A i jeszcze możesz mi podać linka do tematu o tych dokładkach ?
Żebyś nie wiem jak próbował docinać to zawsze będzie tam ostra krawędź bez rantu w środku wycięcia, co do dokładki z V6 to jest trudny temat, w używce jest ciężko dostać, trzeba na bieżąco sprawdzać allegro, ostatnio się pojawiła i była może z 10 minut aż ją kupił gość z forum.
Tu jest temat o dokładce z V6,
Co do końcówek to 60-70 mm jest optymalne. Sam tak mam zrobione, tyle że ja mam ori końcówki z V6
Tu jest temat o dokładce z V6,
Co do końcówek to 60-70 mm jest optymalne. Sam tak mam zrobione, tyle że ja mam ori końcówki z V6
A powiedzcie mi jeszcze co sądzicie o tych końcówkach montowanych na śrubę ?
Daleko masz tłumik i żadna końcówka zakręcana nie sięgnie.
No właśnie, więc kupuję te na wspaw, albo wstrzymam się jeszcze i poszukam dokładki V6, tylko gdzie ją tanio dostać to nie wiem
Dzięki za rady pozdrawiam.
Dzięki za rady pozdrawiam.