Cześć.
Przedstawiam ram mojego garba, prace trwają lecz pomalutku zbliża się lakierowanie
Krótka historia, garbus został kupiony od gościa który miał odrestaurować go i wykorzystać jako pojazd weselny, garbus został kupiony i trochę czasu przestał przed domem.
Garbus u mnie w jednym miejscu przestał 2,5 roku, później zaczęły się prace i wydatek $$$$. A tak wyglądał garbus :
- Marka: Volkswagen
- Model: Garbus
- Rok produkcji: 1972
- Kolor: Aktualnie w podkładzie a kolor jaki będzie to brązowa perła, tego koloru na pewno nie znajdziecie w palecie;p
- Pojemność: 1.2
- Moc: 34 KM
MODYFIKACJE:
- Car Audio: Będzie.
- Felgi: Dezent 7.5Jx16 i 9Jx16
- Opony: Narazie brak
- Zawieszenie: Standard
A teraz kilka zdjęć z prac.
Silnik przeszedł gruntowny remont, zostały wymieniony w nim panewki, pierścionki i został zrobiony szlif wału, każda uszczelka została wymieniona na nową. Silnik dostał komplet nowych chromów, zostały kupione nowe świecie, kopułka, cewka etc. Elementy takie jak pokrywy zaworów, alternator , kolektor, koło pasowe i inne zostały wypiaskowane i polakierowane piecowo.
A tutaj pokrywa po piaskowaniu i po podkładzie
A tutaj części takie jak pokrywy cylindrów, przewody, reflektory od Golfa MKI, linki, lampy tylne, kedry, listwy i wiele wiele innych. ( Szczegółowy rozpis na życzenie )
Silnik małymi krokami zostaje składany.
A teraz.... silnik czeka praktycznie został już złożony.
No i wydech ....
Czas na felgi ...
Garbus dostał również nowe błotniki, nową podłogę, progi, blachę bagażnika etc.
Aktualnie czekam na skończenie prac tokarza nad bębnami, przymiarka felg i do czyszczenia planowany kolor felg to kremowa perła.
Z grubszych prac zostało mi kupno tylnej kanapy z Golfa MKIII GTI i je spasowanie, fotele już zostały kupione i spasowane. Po malowaniu garb idzie do tapicera , kupno nowych szyb, opon i wiele innych .
Kosztów narazie nie liczę, oj lepiej nie
03.07.013
Dziś doszły nowe części, takie jak filtr powietrza, filtr paliwa, moduł podciśnienia, uszczelki do półosi, odpowietrzniki, bęben tylni, ograniczniki do drzwi.
25.07.2013
Przez ten czas trochę się działo, został ogarnięty cały układ hamulcowy, dopasowana tylna kanapa i pełno małych drobnostek a również felgi dostały nowy kolor
Podkład :
Lakier ( wiem wiem, wiele się nie różni od podkładu, lecz to przez światła w komorze ) : DDD
Wiele wiele innych fotek na życzenie
Pozdrawiam.
[Garbus] 1972r.By GreQuu.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 09:17 przez GreQuu, łącznie zmieniany 4 razy.
W planach VW Garbus
Widac ze kolega duzo roboty wlozyl w tego garbiego i brawo:D! Silnik mega clean !:D wrzuc foty jak wroci od tapicera
silnik świadczy o dobrym podejściu do tematu, jest zacny. Przed garbim świetlana przyszłość i tego wam obu życzę;)
jedyny minus to felgi... wg mnie zupełnie nie pasują do tego auta :/
powodzenia
jedyny minus to felgi... wg mnie zupełnie nie pasują do tego auta :/
powodzenia
03.07.2013
Dziś doszły nowe części, takie jak filtr powietrza, filtr paliwa, moduł podciśnienia, uszczelki do półosi, odpowietrzniki, bęben tylni, ograniczniki do drzwi.
W planach VW Garbus
Przez ten czas trochę się działo, został ogarnięty cały układ hamulcowy, dopasowana tylna kanapa i pełno małych drobnostek a również felgi dostały nowy kolor
Podkład :
Lakier ( wiem wiem, wiele się nie różni od podkładu, lecz to przez światła w komorze ) : DDD
Podkład :
W planach VW Garbus
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt: