Wymiana silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana silnika
Witam chciałbym w moim golfie 2 91 rok wymienić silnik z 1.3 na pełnym wtrysku na silnik z golfa 3 1.8 90 km na mono wtrysku. Stąd moje pytanie czy ktoś może robił coś takiego wie na jakie problemy mogę natrafić czy silnik bd pasował bez jakiegoś większego przerabiania samochodu itd. Z góry dzięki za odpowiedzi i opinie na ten temat
Wymiana silnika
1.instalacja pasuje bez modzenia
2. potrzebujesz sterownik,instalacja,popmy zostają,półosie,łapa przednia co idzie poduszka z belki>rozrusznik
3.rozrusznik,alternator bądz samą góre do alternatora
no i wiadomo reszte gratów obudowa fitra powietrza itd węże
2. potrzebujesz sterownik,instalacja,popmy zostają,półosie,łapa przednia co idzie poduszka z belki>rozrusznik
3.rozrusznik,alternator bądz samą góre do alternatora
no i wiadomo reszte gratów obudowa fitra powietrza itd węże
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Wymiana silnika
kolego homer21. jak rozwiazesz podlaczenia instalacji?1.3 ma przeplywke.wtyczke od wtrysku 2 piny i niema krokowego.1.8 nie ma przeplywki. wtrysk 4 piny(wtrysk paliwa i czujnik temperatury powietrza w dolocie),krokowy i czujnik polozenia przepustnicy. inna chlodnica i jeszcze kilka rzeczy
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wymiana silnika
skrzynie inne z tego co pamietam
--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Wymiana silnika
duzo rzeczy jest innych. najlepiej miec cale drugie auto i robic przekladke.inny lewarek od biegow poniewiaz 1.3 ma bezposrednio przy skrzyni 1.8 na ciegnach.do tego modelu jest za krotki.inne tlumiki.moze nie pasowac sonda bo 1.3 ma 4 piny a 1.8 2 piny lub 4.inna wtyczka przy cewce zaplonowej.inne tarcze hamulcowe i zaciski.1.3 ma zwykle a 1.8 wentylowane.to wszystko sa pierdulki ale nie majac calego auta na czesci mozna dlugo sie meczyc przerabialem wiec wiem o czym pisze
Wymiana silnika
kolego andrzej chodzi mi oto ze pasuje bez modzenia ponieważ mono 1.8 jak i 1.3 maja nowe skrzynki czyli kości bez modzenia w golfie pod maską mamy dwie instalacje które są połączone tylko jednym kablem jedna inst. to właśnie wszystkie kości co idą do skrzyynki , itd natomiast druga wychodzi od sterownika oraz cały monowtrysk steruje itd wystarczy podnieść maske i zobaczyć ze do cewki WN idzie kość a w niej zielony kabel oraz czerwony i właśnie ten czerwony łączy dwie instalacje chodziło mi oto ze wystarczy wymienic tą od sterownika i instalacja z głowy , nie pisałem ze skrzynia do wymiany bo to chyba wiadome ja to już przerabiałem wielokrotnie i zgodze sie z tobą ze najlepiej miec samochód i z niego wszystko wyciągnąc bo jak bedziemy kupować częściami to jest niekończąca się historia i wyjdzie spooooro drożej
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wymiana silnika
tez popieram kupienie calego na dawce, zreszta sam tak zrobilem tylko ja mialem 1.6 a kupilem 1.8 wiec mialem miej zabawy ale i tak rozebrałem obydwa do gołej blachy i składalem wszystko. jak cos to mam duzo gratow od 1.6 ktore pasuja do 1.8
-
- Mały gagatek
Wymiana silnika
homer21.kolega kogut92 zadal pytanie z ktorego winika ze ma bardzo male doswiadczenie w takich przerobkach i trzeba mu dokladnie opisac ze taki swap to nie jest samo wyjecie silnika i montaz drugiego. dlatego zadalem ci to pytanie informujac go od razu ze nie mozna wymienic silnika 1.3 na 1.8 bez zaglebiania sie w wiazki el.
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana silnika
viewtopic.php?t=298273" onclick="window.open(this.href);return false;
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
Wymiana silnika
damian_piaski rozwiał nasze wątpliwości
-
- Mały gagatek
Re: Wymiana silnika
tylko szkoda ze tak daleko mieszkamy bo bysmy skoczyli na wazne ze kolega kogut92 ma teraz wszystko na dloni
Wymiana silnika
hahahah co racja to racja
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wymiana silnika
to teraz albo szukac dawcy i przekładac albo stosowac sie do instrukcji