Witam . Mam takie pytanie , posiadam vw bore 1.9 tdi AGR , mam taki problem że turbina nie doładowuje mi do prędkości obr. 3000 problem opisywałem w dziale DIAGNOSTYKA ,
byłem u mechanika i okazało się że ktoś wcześniej zanim ją kupiłem zmienił silnik na ASV 110 km. pozostawiając turbinę , ECU i pompę wtryskową od silnika AGR . Wtryski są od silnika ASV bo napis na nich jest 220/300. Silnik ten teraz chodzi jak zwykła 90 , co mógł bym teraz zrobić bez znacznych nakładów pienięrznych aby zwiękrzyć trochę moc. Myslałem żeby wstawić turbo i ECU od silnika ASV .Czy macie jakieś inne pomysły na podniesienie mocy bez wymiany turbiny , turbina jest bez zmiennej geometrii .
Zmiana silnika z AGR na ASV aby podnieś moc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Zmiana silnika z AGR na ASV aby podnieś moc
Możesz beż zmiany turbo podkręcić silnik do ok 120ps, po zmianie turbo można zrobić ok. 145ps.
Tylko nie orientuję się czy trzeba będzie przerabiać sterowanie turbo z nadciśnienia na podciśnienie.
Tylko nie orientuję się czy trzeba będzie przerabiać sterowanie turbo z nadciśnienia na podciśnienie.
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
-
- Gadatliwa bestia
Re: Zmiana silnika z AGR na ASV aby podnieś moc
Trzeba ogarnąć najpierw wężyki czy wszystko jest dobrze podłączone. AGR na wtryskach od ASV powinien generować koło 130km. Podjedz do tunera to jeśli masz w planach zwiększanie mocy, on Cię trochę pokieruje i sprawdzi co się dzieje z autem.
-
- Nowicjusz