Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może by kolega nieco znalazł umiaru w swoim słownictwie ? Poprzednia wypowiedź bardziej pasuje na forum typu "samosia.pl". Od tępaków proszę nazywać swoich kolegów w szkole lub przy osiedlowym trzepaku a na forum choć trochę kultury nikomu nie zaszkodziło. Być może tępakiem był człowiek na stacji, o tym nie pomyślałeś ? Przykład - pan na SKP nie potrafił ustawić lamp w Polo z 92r. Ewentualnie masz chińskie zamienniki reflektorów lub po prostu walnięte lampy i nie idzie ich ustawić. Po 2 lampy można ustawić samemu, nie trzeba do tego dużej wiedzy, jedynie chęci, proste podłoże i ścianę. Tym samym systemem można skontrolować ustawienie lamp jak i ich stan i rozproszenie światła.nitrox89 pisze:Za przeproszeniem ślepy jesteś czy tępy?skaktus pisze:Niech użytkownicy najpierw ustawią reflektory.
Najpierw trzeba czytać, a potem pisać farmazony!!nitrox89 pisze:Ale nie powiem, było ździwko na drodze jak jechałem na mijania a ludzie mrugali że drogowe (światła ustawione na SKP)
Osramy 90% i 120% sprawdzałem w Corsie B i moim zdaniem +120% są kiepskie - świecą gorzej...Niby dziwna sytuacja ale tak jest. Dla próby można kupić oba modele, drogie nie są, ale wiele się nie spodziewajcie. To są żarówki HALOGENOWE i poza 3600 - 3800 K w barwie nie wyjdziecie. Z takiej żarówki nigdy nie uzyskacie białęgo światła bo jest to NIEMOŻLIWE. Jedyne wyjście to malowanie baniek na niebiesko co znacznie pogarsza oświetlenie w nocy a efekt końcowy i tak nie przypomina nawet w kilku % ksenonów.RA_FEEL_IT! pisze:Philips Ultra Vision były fajne ale drogie, weź Tungsramy 120% i powiedz czy są coś warte
A potem obudziłem się i okazało się że wszystko mi się śniło. Nie dają wcale 100% więcej światła (bo norma mówi o max 1550 lumenach z żarówki) i wcale nie koloru jasnoniebieskiego tylko żółtego bo halogen nie osiąga więcej niż 3800K a barwa biała z lekkim zabarwieniem na niebiesko zaczyna się przy około 5500K.marusiek1992 pisze:polecam tungsram. dają 100% więcej światła niż zwykle zarówki i są również koloru jasnoniebieskiego
skaktus pisze: Dla autora postu - ofiaruję ci oto ten link, lenistwo nie boli:
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości