Witam Kolegów.
Ostatnio chciałem wyczyścić rynienki spływowe wody na podszybiu pod tym plastikiem który trzymają wycieraczki. Odkurzam ten cały las który się tam zebrał, liście, gałęzie, owady, szyszki itp itd. i znajduję takie coś:
Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć co to jest i do czego to służy? Znajduje się to coś po stronie kierowcy.
Golf IV, 2001r. silnik ATD, klima manualna, brak czujnika wycieraczek i świateł..
Pozdrawiam
chris2611
Dziwne coś koło wycieraczek pod plastikiem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Dziwne coś koło wycieraczek pod plastikiem.
Po co klimie manualnej czujnik? Przecież kiedy włączam A/C to po prostu leci zimne i tyle... nie można tego ustawić jak w climatronicu - że np chcę 19 stopni mimo iż na dworze jest 27 wtedy taki czujnik jest zrozumiały... Ale do manuala? Przecież czujnik temperatury jest na dole w zderzaku koło wtyczki klaksonu - już wcześniej był o tym post z mojej strony i zostało to dobrze wyjasnione... Więc o co kaman?Qto pisze:czujnik temperatury zewnętrznej dla klimy manualnej
Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
po to żeby się nie włączała jak jest mróz - poniżej 5*C klimy nie włączysz, za sprawą tegoż właśnie czujnikachris2611 pisze:Po co klimie manualnej czujnik?
w zderzaku jest czujnik...ale do Climatronica i dla FISu lub ewentualnie MFA. Jak klima manualna to czujnik jest tam gdzie widać na Twoich fotkachchris2611 pisze:Przecież czujnik temperatury jest na dole w zderzaku koło wtyczki klaksonu - już wcześniej był o tym post z mojej strony i zostało to dobrze wyjasnione... Więc o co kaman
żeby było jasne jest to raczej wyłącznik termiczny a przynajmniej tak działa - jest zimno - nie ma przepływu prądu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5