szum w skrzyni biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
szum w skrzyni biegów
witam
problem dotyczy szumu w skrzyni biegów, który po wciśnięciu sprzęgła ustaje,
sprzęgło chwyta bardzo wysoko, i działanie sprzegła jest bardzo ostre, czego to może być powód? komplet sprzęgła był wymieniany około rok temu, skrzynia to 4t
problem dotyczy szumu w skrzyni biegów, który po wciśnięciu sprzęgła ustaje,
sprzęgło chwyta bardzo wysoko, i działanie sprzegła jest bardzo ostre, czego to może być powód? komplet sprzęgła był wymieniany około rok temu, skrzynia to 4t
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
szum w skrzyni biegów
Po ściągnięciu lewego koła będzie widoczny korek (na klucz imbusowy 17)
Stan powinien być pod korek / jak sprawdzisz od razu po jeździe to ci powinien się przelewać spod korka.
Stan powinien być pod korek / jak sprawdzisz od razu po jeździe to ci powinien się przelewać spod korka.
szum w skrzyni biegów
kamillosfajnius14, Moim zdaniem albo masz mało oleju w skrzyni, albo szum dochodzi z łożyska oporowego.
Łożysko było zmieniane wraz ze sprzęgłem?
Łożysko było zmieniane wraz ze sprzęgłem?
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
-
- Nowicjusz
szum w skrzyni biegów
oleju rzeczywiście było mało, szum się trochę uciszył po dolaniu oleju ale dalej szumi, czyli raczej będzie to łożysko, bo raczej nie było zmieniane ?
szum w skrzyni biegów
kamillosfajnius14, skoro nie zmieniałeś go wraz z e sprzęgłem to pewnie łożysko tak szumi
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
-
- Nowicjusz
szum w skrzyni biegów
powracam do tematu, jeszcze nie wymieniłem tego łożyska, zaczęło ślizgać sprzęgło i czy może to być wina tego łożyska? może docisk ? sprzęgło zaczęło ślizgać nagle np. jak na 4 biegu dodam gazu to chwile przyspiesza, a później obroty się podnoszą a samochód nie przyspiesza, z czasem zaczyna się też dziać tak na 3 biegu, co radzicie ?
szum w skrzyni biegów
Radzę wymienić kompletne sprzęgło wraz z uszczelniaczem wału i uszczelniaczem wałka głównego skrzyni i problem zniknie na 100%