Witam. 2E-E 1.6 PN
Poszukałem trochę na forum i znalazłem tego typu problem ale post był bez odpowiedzi więc krótko:
Po odpaleniu silnika jest ok obroty stabilne nic się nie dzieje, rusza płynnie nie szarpie podczas jazdy niby ok ale po naciśnięciu sprzęgła obroty spadają do momentu biegu jałowego ( tak mi się wydaje nie mam obrotomierza) po czym same rosną, po naciśnięciu pedału gazu raz drugi spadną i jest ok wchodzi na bieg jałowa i trzyma. Nie wiem już gdzie szukać przyczyn aha po przejściu z obrotów na bj (jeśli obroty nie zaczną rosnąc co się zdarza) nastawnik delikatnie raz dodaje gazu i się cofa i sobie chodzi elegancko ...... jak ktoś coś wie to z góry dzięki.
Wymieniłem: nastawnik przepustnicy, potencjometr i to coś co jest nad nim
Dodam że po podłączeniu bez nastawnika przepustnicy działa wszystko można powiedzieć normalnie nie ma żadnych problemów z obrotami itp jeżdżę tak od prawie roku bo nie wiem co może być nie tak. Problem pojawia się kiedy podłącze tak jak ma być czyli z nastawnikiem przepustnicy dzieje się to co napisałem wyżej. Proszę o jakiekolwiek sugestie itp
Problem z obrotami nie spadaja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z obrotami nie spadaja
Dobra już raczej wiem co jest grane przyczyna tkwi na 99% w samym gaźniku a gdzie konkretnie to opisze jeśli wszystko będzie działało