Zapach spalin w środku samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- klimuszko1988
- Nowicjusz
Witam mam tki maly problem z moim golfem 2 1.6TD problem tkwi w tym ze gdy przekrocze 3 tys. obrotów to przez chwile czuc w srodku samochodu zapach spalin, ale jesli normalnie do 2,2 tys obr/min to nic takiego nie ma miejsca,prosze koledzy o pomoc w tym problemie,pozdrawiam
- DieselPower
- Ma gadane
wydaje mi się że masz nie szczelny układ wydechowy w okolicy kolektora lub za nim. Inaczej spaliny raczej nie dostaną się do komory silnika chyba że masz dziury w podłodze. Sprawdził bym cały układ od głowicy po wydech. Przyciśnij go na otwartej masce najlepiej na kanale, zlokalizuj nieszczelność.
pozdro
pozdro
Przeglądam forum =]
- klimuszko1988
- Nowicjusz
Re: Zapach spalin w środku samochodu
Kolego moze nie tyle zapach spalin co taki dziwny zapach,a mam cały układ wydecowy szczelny i zadnej dziury w podłodze
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A dzieje się tak przy nawiewie ustawionym na ciepło czy bez różnicy ciepło/zimno ?
- DieselPower
- Ma gadane
może olej na kolektorze wydechowym, lub silniku. Jak się grzeje to paruje.
Przeglądam forum =]
- klimuszko1988
- Nowicjusz
Re: Zapach spalin w środku samochodu
kolego to bez znaczenia czy mam ogrzewanie włączone czy nie,a co do oleju na kolektorze to nie ma nic bo silnik mam suchutki nawet się nie poci
- DieselPower
- Ma gadane
no to faktycznie dziwny zapach, może jeszcze pachnieć płynem chłodniczym np z nagrzewnicy lub z uwalonego króćca i parującego pod machą albo masz ambę w furze. Jak nic nie cieknie to co ma pachnieć/śmierdzieć..
Ostatnio zmieniony ndz lip 21, 2013 21:54 przez DieselPower, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeglądam forum =]
sprawdź kolego dokładnie złącze elastyczne na wydechu może przepuszczać często nie widać tego jak się patrzy zobacz na zapalonym silniku i niech ktoś dodaje gazu a ty na kanale patrz
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
- klimuszko1988
- Nowicjusz
Masz racje DieselPower amba fatima zapach był zapachu nie ma ostatnim czasu jakoś przestało śmierdzieć
- DieselPower
- Ma gadane
najważniejsze że już ci nie śmierdzi.. U mnie za to wali ale to ni amba a olej z pod porywy zaworów przy kolektorze..
Przeglądam forum =]
- klimuszko1988
- Nowicjusz
no to trzeba mały remoncik zrobić i już przestanie śmierdzieć ja w swoim golfie muszę wymienić hydrauliki może znasz jakieś dobrej firmy i w miare żeby długo wytrzymały a nie jakieś chińskie podróby,a powiedz co sądzisz o naklejkach tzw.: sticker bomb