Wyciek paliwa i problem z paskiem rozrzadu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z wyciekiem paliwa, trudno mi jest określić lokalizacje, wyciek po stronie pasażera , zaraz pod zbiornikem płynu do spryskiwania szyb cała rama pływa w oleju napendowym są tam jakieś przewody i węże, może ktoś wie czy któryś z nich dostarcza paliwo, silnik jest suchy, mam tez drugi problem, pasek napedzajacy alternator, nad nim jest chyba turbo lub jakaś pompą doprowadzona wezami do chlodnicy, ta pompa ma także koło zamachowe napędzane przez ten sam pasek co alternator, mianowicie pasek sie po tym kole slizga i nie napędza tej pompy, czasami to koło sie pare razy pokreci potem znowu przestaje. Pomocy!!!
A wiec tak, od strony pasazera masz filtr paliwa, dochodza do niego 4 czarne gumowe wezyki. Sprawdz czy gdzies nie sa przetarte lub pelniete. na spodzie filtra znajduje sie nakretka, zobacz czy jest dokrecona.
Kolejne to to ze turbosprezarka nie jest napedzana paskiem tylko energia spalin. Ta pompa o ktorej mowisz to raczej jest od wspomagania kierowniczego. Pompa wody napedzana jest przez pasek rozrzadu. Daj jakies zdjecia o co dokladnie chodzi
Kolejne to to ze turbosprezarka nie jest napedzana paskiem tylko energia spalin. Ta pompa o ktorej mowisz to raczej jest od wspomagania kierowniczego. Pompa wody napedzana jest przez pasek rozrzadu. Daj jakies zdjecia o co dokladnie chodzi
Re: Wyciek paliwa i problem z paskiem rozrzadu?
Tak wyglada filtr paliwa , nie sugeruj sie czerwona strzalka bo zaporzyczylem foto z forum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ok środka na dole filara paliwa wyglada na przekrecona bo kręce i kręce in nie chce sie zawiesić duże prawdopodobieństwo ze cieklo z tamtad, jeśli chodzi o to drogie to jest to zaraz pod alternatorem i ma dwa węże doprowadzona do chlodnicy, jeśli myślałem o turbo to czasami spotkać sie mozna ze mówią turbo od klimy? Zreszta nie wiem jestem laikiem, ta coś ma z tego co mogę zauważyć oznaczenie R134a dalej nie widzę. Ale wyglada ze na rozgrzanym silniku zasuwa bez przerwy.
Tak to sprezarka klimatyzacji, kolko kreci sie caly czas. Dopiero gdy wlaczysz klime elektromagnes zalacza sprzeglo I napedza sprezarke .
Aha ok dzięki, klima i tak nie chodzi bo wiatraki od chlodnicy sie nie kręcą na pierwszym biegu, już kupiłem używki od innego arla. Więc będę to wymieniać, wtedy dopiero poczuje chłód .