1Z zmiana rozrządu i tłokorozdzielacza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
witam panowie zmieniałem rozrząd i przy okazji chciałem zarzucić sobie tłoko rozdzielacz 11m z reni 983 wszystko ładnie pięknie złożone odpalił bez żadnego ale no właśnie allee.. chodził równo ale nie nie wkręcał się na obroty doszedł do 1200rpm i koniec co mogło być przyczyną dodam że fala sprężyny podkładka ta malutka była z mojej pompy. po przełożeniu oryginalnego tłoko rozdzielacza nie ma problemu żadnego. czyżby sekcja do bani podpowiedzcie coś panowie.pozdrawiam
-
- Forum Master
Witam, a palcem nastawnika trafiłeś dobrze w pierścień?
Tomek
tomek08,
Ale jakby nie trafil i odpalil to pompa chyba smietnik byla by
Ale jakby nie trafil i odpalil to pompa chyba smietnik byla by
-
- Forum Master
No, nie wiem, nie koniecznie, chyba, że o czymś nie wiem?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
z trafianiem problemu nie mam trafiony na pewno. co ciekawe kręcąc pompą w imadle na sekci 11 kapało paliwo na mojej oryginalnej kręcąc nic sie paliwa nie pojawiło nie wiem czy sekcja pochodzi z 100% sprawnej pompy wizualnie po obejrzeniu tłoko rozdzielacza stwierdziłem że wyglada ok dlatego postanowiłem zarzucić go a tu
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
bo sekcja z renówki ma nurniki przelotowe, zaś 1z ma odcinające i dlatego paliwo na reni kapie a na ori z 1z nie. U kumpla zakładaliśmy sekcję z reni 988 i żadnego problemu z obrotami nie było.bzdzioch1 pisze: co ciekawe kręcąc pompą w imadle na sekci 11 kapało paliwo na mojej oryginalnej kręcąc nic sie paliwa nie pojawiło
Re: 1Z zmiana rozrządu i tłokorozdzielacza
a z tymi nurnikami rzeczywiście kolega ma racje ale jak myslisz co mogło byc tego przyczyna dawka po odpaleniu była 10mg wiec powinien reagować na gaz normalniemarcinas1983 pisze:bo sekcja z renówki ma nurniki przelotowe, zaś 1z ma odcinające i dlatego paliwo na reni kapie a na ori z 1z nie. U kumpla zakładaliśmy sekcję z reni 988 i żadnego problemu z obrotami nie było.bzdzioch1 pisze: co ciekawe kręcąc pompą w imadle na sekci 11 kapało paliwo na mojej oryginalnej kręcąc nic sie paliwa nie pojawiło
10 mg na vagu??
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Re: 1Z zmiana rozrządu i tłokorozdzielacza
tyle vag pokazywał na zimnym silniku i w miare nagrzewania dawka schodziłą w strone zera. i dodam ze cieżko palił pomimo odpowitrzenia wtrysków oraz przyspieszenia kąta wtrysku.eden1992 pisze:10 mg na vagu??
-
- Forum Master
Witam, mi po montażu tłokorozdzielacza 11mm na dawce 20mg zapalił i chodził, jednak po zgaszeniu i ponowne odpalanie szło już ciężko, więc przestawiłem na 6,5mg, a obecnie jest 6mg i ma się dobrze.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
wczoraj z ciekawosci oblukałem raz jeszcze ten tłokorozdzielacz oraz wykręciłem zawór odcinajacy paliwo tłoczek tego zaworka był jakby przyklejony może cewka nie miała siły go ruszyć no ale nie odpalił by raczej chyba ze sie myle .mogło to być powodem?
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
bzdzioch1, mogło.. miałem przypadek, że pod ten zaworek weszły opiłki z pompy i nie mogłem przez to auta zgasić.