1.9 TDI Elektryka wariuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, na poczatku chcialbym sie przywitac poniewaz jestem nowy na forum. Od jakiegos czasu z moim golfem dzieja sie dziwne rzeczy, najpierw zaczelo sie od tego, ze wycieraczek nie dalo sie wylaczyc, jedynym sposobem bylo wyciagniecie bezpiecznika od nich. Po kilku tygodniach zaczely dziac sie dziwne rzeczy, po przekreceniu kluczyka w pozycje 1 wydaje sie, ze wszystko jest tak jak powinno byc kontroli sie zaswiecaja, klima zalacza sie itd. Natomiast przy probie odpalenia samochod nawet nie chce zakrecic. Przy odpalaniu na "popych" golf odpali odrazu, ale wtedy elektryka zaczyna wariowac, predkosciomierz stoi w miejscu, klima gasnie, swiatla nie swieca, a samochod dziwnie "chodzi" tak jakby na obroty nie mogl wskoczyc. Wie ktos co to moze byc? Pozdr.
Witam, sprawdzilem ta skrzynke i przy czarnym, najgrubszym kablu, widac, ze cos sie dzialo tj.plastik stopiony, przepalony bezpiecznik(blaszka) lekko i zasniedziale wszystko.
Teraz nie wiem jaki bezpiecznik powinien byc w tym miejscu bo nic nie widac na nim i jesli ktos moglby jeszcze naprowadzic, gdzie kupic takie cos. Moglbym kupic cala skrzynke, ale nie wiem czy to napewno to, a niezabardzo chce dawac stowe za cos co tak naprawde mam, jedynie ta blaszke potzrzebuje.
Moge zrobic zdjecie jesli cos to da. Pozdr.
Edit: Juz wiem ile tam bylo amper. Jutro bede mial nowa, po zamontowaniu napisze co i jak.
Teraz nie wiem jaki bezpiecznik powinien byc w tym miejscu bo nic nie widac na nim i jesli ktos moglby jeszcze naprowadzic, gdzie kupic takie cos. Moglbym kupic cala skrzynke, ale nie wiem czy to napewno to, a niezabardzo chce dawac stowe za cos co tak naprawde mam, jedynie ta blaszke potzrzebuje.
Moge zrobic zdjecie jesli cos to da. Pozdr.
Edit: Juz wiem ile tam bylo amper. Jutro bede mial nowa, po zamontowaniu napisze co i jak.
Witam ponownie, panowie moze ktos napisac gdzie kupic w sieci ta blaszke/bezpiecznik? bo mialem dostac na miejscu, ale "fachowiec" sie nie odzywa. Jak to konkretnie sie nazywa, probowalem juz wpisywav rozne nazwy i nie moge trafic. Pozdr.
Odp: 1.9 TDI Elektryka wariuje
Bezpiecznik płytkowy
Jesli masz ASO lub elektroniczny pod ręką, to tam dostaniesz.
Jesli masz ASO lub elektroniczny pod ręką, to tam dostaniesz.
Witam, wsadzilem ta blaszke podladowalem akumulator i teraz samochod tak jakby chcial odpalic, ale obrotomierz dojdzie do 1,5k obrotow (bez gazowania) i gasnie, nie da sie odpalic
Miga kontrolka (elektroniczny imobiliser), wyczytalem, ze trzeba poczekac 20min i powinno zgasnac.
Edit: Wiec probuje
Edit: Czekalem 20 min i nic sie nie dzieje, dalej to samo. Ale to raczej od tego golf nie odpala??

Edit: Wiec probuje

Edit: Czekalem 20 min i nic sie nie dzieje, dalej to samo. Ale to raczej od tego golf nie odpala??
Na niezakodowanym immo powinien odpalić i za chwilę (1 - 2sek) zgasnąć.
I tak wlasnie sie dzieje, odpala i za sekunde gasnie. Co w takim razie poczac? Mam znajomego elektryka, powiedzial ze jak bd chcial to moze calkiem immo wylaczyc, tylko ze teraz na urlopie jest, a samochod stoi i nie ma jak jezdzic. Jakies sposoby zlotej raczki?
Gdybyś uzupełnił profil o miejscowość, to byłoby łatwiej Ci kogoś polecić.
Napisz na regionalnym, pewnie znajdzie się ktoś kto Ci zakoduje klucze. Będziesz potrzebował PIN z zawieszki z trzeciego kluczyka lub ktoś będzie musiał wyciągnąć go z zegarów. Druga opcja to immo off ale będzie migać kontrolka.
Napisz na regionalnym, pewnie znajdzie się ktoś kto Ci zakoduje klucze. Będziesz potrzebował PIN z zawieszki z trzeciego kluczyka lub ktoś będzie musiał wyciągnąć go z zegarów. Druga opcja to immo off ale będzie migać kontrolka.
Profil uzupelniony
Sprawa z kluczykami wyglada nastepujaco, ten, ktory posiadam, jest ostatnim jaki mam, a wiec tak jak piszesz kolego, chyba jedyna opcja to wyciagnac PIN z zegarow, bo powiem szczerze nie podoba mi sie opcja z wylaczeniem, gdy ta kontrolka ma caly czas migac.
Duzo roboty wyciagnac PIN z zegarow?

Duzo roboty wyciagnac PIN z zegarow?
Nie, wystarczy tylko odpowiedni kabel.
Napisz w dziale regionalnym i na pewno ktoś się znajdzie, kto Ci to ogarnie. Chyba, ze wybierasz się do Wawy w najbliższym czasie.
Napisz w dziale regionalnym i na pewno ktoś się znajdzie, kto Ci to ogarnie. Chyba, ze wybierasz się do Wawy w najbliższym czasie.
Ok, dziekuje za pomoc kolego. Zostaje poczekac na elektryka znajomego, moze jutro bedzie juz.Jak nie to w regionalnym napisze.
Jak cos bedzie niejasnego to sie odezwe, dzisiaj licznik sciagalem, zeby zobaczyc jaki numer jest, bo ktos na PW sie pytal. Pozdro.
Jak cos bedzie niejasnego to sie odezwe, dzisiaj licznik sciagalem, zeby zobaczyc jaki numer jest, bo ktos na PW sie pytal. Pozdro.