Regulacja drzwi problem z obciętymi śrubami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Chciałem sobie wyregulować drzwi w MK3 ponieważ się trochę opuściły. Jednak gdy zaszedłem z kluczem do śrub regulacji zastałem niemiłą niespodziankę po poprzednim właścicielu. Śruby są zepsute,rozgięte i nie mogę ich w żaden sposób odkręcić. Co poradzić? a oto foto:
Dospawywać jakieś elementy wolałbym nie lecz jeśli już by nie było żadnego wyjścia to wtedy tak.
Dospawywać jakieś elementy wolałbym nie lecz jeśli już by nie było żadnego wyjścia to wtedy tak.
No właśnie próbowałem. Jednak torx omyka i coraz bardziej niszczy śrubę.
to większy torx, mocniej wbity... a jak nie to nawiercić, lyb rozwiercić ale to sa twarde śruby, lepiej nawiercić a w dziurę nabić imbus jakiś jednorazówkę i dac nowe śruby potem ale to raczej w obecnej sytuacji oczywistość
Wbijałem większego torxa i też nic nie dało :/. W jaki sposób rozwiercić? Chciałem to tam wiertarką zrobić ale strasznie mozolnie to idzie. Śruby są naprawdę twarde. No jeśli rozwiercę to jak mam wsadzić tam tego imbusa? Nie omknie w żaden sposób?
Tam masz gwintowaną pływającą płytkę. Rozwierć to i kup nową. W ASO zapłacisz za nią 19 zł. Są dostępne w PL więc w razie czego na drugi dzień jest w wybranym salonie. Albo na szrocie poszukaj jej.
Numer płytki 6N0809237
Tylko będziesz musiał dobrać do tapicerki słupka lub boczka zależnie czy 5d czy 3d.
Numer płytki 6N0809237
Tylko będziesz musiał dobrać do tapicerki słupka lub boczka zależnie czy 5d czy 3d.
To czeka mnie rozebranie tapicerki. Mam 3D. A nie da się jakoś tego odkręcić od wewnątrz co?
Jak masz w paluchach tyle siły, że odkręcisz śrubę trzymając za gwint to da się
Zawsze można próbować staropolskiej metody odkręcania z użyciem przecinaka ale to może nic nie dać a miejsce jest delikatne.
Zawsze można próbować staropolskiej metody odkręcania z użyciem przecinaka ale to może nic nie dać a miejsce jest delikatne.