1.6 SR AKL sterownik silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Potrzebuje pomocy od posiadaczy aut z tym silnikiem lub osób ktore wiedza jaki moze byc numer przepustnicy w aucie ktore ma taki sterownik 06A 906 019 CA. Auto napewno jest od 99 roku w zwyz bo ten sterownik ma juz CAN i auto z tempomatem. Jesli ktos wie lub moze sie dowiedziac w jakis sposób to prosze. Z góry dzieki
o jeny nie wiem. U mnie w aucie teraz mam chyba elektroniczny, i kombinowałęm ze zmiana sterownika zeby miec CAN i po zmianie zaczeły mi obroty falowac wiec kolega greg mowił ze mogła byc inna przepustnica w tym aucie co był własnie ten sterownik 06A 906 019 CA i dlatego moja przepustnica z nim dobrze nie wspołpracuje i dlatego chcemy sie dowiedziec czy to prawda. Ja mam teraz przepustnice o numerze 06A 133 066
w tym modelu elektronicznyagrala pisze:Tempomat elektroniczny czy na podcisnienia?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak sie nie myle to jest bez tempomatu ta przepustnicaagrala pisze: 06A133064J
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
podsumowując przepustnica w wersji z CAN i bez CAN w teorii ma ten sam numer, takie same czujniki - różnica tylko w sterowniku silnika - skoro tak - to czemu mu falują obroty?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
no własnie czemu faluja a moze sterownik walniety hmmmgrg474 pisze: skoro tak - to czemu mu falują obroty?
No i mamy winowajce falujacych obrotów. Okazał sie nim walniety czujnik na pompie wspomagania układu kierowniczego. Jak go odłaczyłem to obroty sie ustabilizowały i własnie o to chodziło. Czyli udało sie
- rezystor22
- VWieśniak
- Kontakt:
Dokładnie, ja już 3 rok jeżdżę z odłączonym i żadnego falowania nie ma.
Pająk - najlepszy przyjaciel elektronika.