Jaka uszczelka do klapy bagażnika???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Mam problem z moim Golfem IV. Mianowicie chodzi o to, ze cieknie mi woda do bagaznika przez uszczelke (jest ona juz tak bardzo "splaszczona - zuzyta" ze nie spelnia swoich wlasciwosci i przecieka przez nia woda do srodka). Dowiadywalem sie ile kosztuje nowa uszczelka ktorej cena oryginalu wynosi okolo 350zl, a zamiennikow nie ma. Nie stac mnie na oryginalna wiec musze w jakis inny sposob to zrobic. Dowiedzialem sie ze sa uszczelki na metry bieżące. Sa jednak rozne rodzaje i nie do kazdego modelu pasuja.
Czy moze mi ktos doradzic jaka uszczelka(jaki model) i gdzie kupic ?
Mam problem z moim Golfem IV. Mianowicie chodzi o to, ze cieknie mi woda do bagaznika przez uszczelke (jest ona juz tak bardzo "splaszczona - zuzyta" ze nie spelnia swoich wlasciwosci i przecieka przez nia woda do srodka). Dowiadywalem sie ile kosztuje nowa uszczelka ktorej cena oryginalu wynosi okolo 350zl, a zamiennikow nie ma. Nie stac mnie na oryginalna wiec musze w jakis inny sposob to zrobic. Dowiedzialem sie ze sa uszczelki na metry bieżące. Sa jednak rozne rodzaje i nie do kazdego modelu pasuja.
Czy moze mi ktos doradzic jaka uszczelka(jaki model) i gdzie kupic ?
A próbowałeś ratować swoją uszczelkę? odżywiać chociażby smarem silikonowym?
Ta uszczelka jest juz splaszczona bardzo i dlatego woda sie przedostaje do srodka
A czy była ratowana czymkolwiek? guma po odżywieniu potrafi lekko wrócić do poprzednich kształtów.
Inna opcja to zakup używanej uszczelki - cięte "z metra" sobie odpuśc.
Inna opcja to zakup używanej uszczelki - cięte "z metra" sobie odpuśc.
Z tego co wiem, nigdy nie byla ta uszczelka niczym "ratowana". W internecie znalazlem taka uszczelke ktora jest na metry:
http://motosklep.oinfo.pl/uszczelki/805 ... -t205.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy moze byc cos takiego, czy nie bardzo? No i czym ewentualnie ratowac stara uszczelke? Bo jak sie kupi uzywke, to tez nie wiadomo jak sie bedzie ona sprawowala.
http://motosklep.oinfo.pl/uszczelki/805 ... -t205.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy moze byc cos takiego, czy nie bardzo? No i czym ewentualnie ratowac stara uszczelke? Bo jak sie kupi uzywke, to tez nie wiadomo jak sie bedzie ona sprawowala.
A to nie lepiej jechać na szrot i wyciągnać z jakiegoś w lepszym stanie niż Twoja?
Dla mnie to byłaby pierwsza opcja przed zakupem w ASO nowej.
Dla mnie to byłaby pierwsza opcja przed zakupem w ASO nowej.
Dzis bylem na szrocie, kupilem z rozbitka uszczelke. Pod domem w miare oczyscilem ja z kurzu i zalozylem do auta a nastepnie nasmarowalem cala wazelina. Troche jakby mieksza i bardziej"odzywiona" sie po tym stala uszczelka. Teraz tylko zobaczymy jak po deszczu bedzie to wszystko wygladac. Napisze jakie beda rezultaty, czy sie sprawdzilo takie moje dzialanie z tym czy nie bardzo.
Po paru ulewach stwierdzilem ze woda w dalszym ciagu dostaje sie do auta przez wymieniona uszczelke, tak samo jak przez stara uszczelke:( Nie wiem juz co mam robic.
Pomozcie mi z tym problemem.
Pomozcie mi z tym problemem.
moze regulacja zawiasow klapy pomoze
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
Chodzi ci o regulacje tu na samej gorze przy zawiasach czy na dole przy zamku?
Jeżeli przy dwóch różnych uszczelkach woda dostaje się do środka, to winna nie jest sama uszczelka.
na zawiasach czyli na gorzeobi99 pisze:Chodzi ci o regulacje tu na samej gorze przy zawiasach czy na dole przy zamku?
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Re: Jaka uszczelka do klapy bagażnika???
Ja mam dwa smary silikonowe, jeden w tubce, bardzo gęsty a drugi w sprayu. Który bardziej się nada do regeneracji uszczelek w drzwiach? 350 kosztuje jedna nowa uszczelka czy komplet?Shmatan pisze:A próbowałeś ratować swoją uszczelkę? odżywiać chociażby smarem silikonowym?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306