map sensor do asz

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

meibizza
Forum Master
Forum Master

map sensor do asz

Post autor: meibizza » śr lip 03, 2013 13:34

Mi też się urwał łeb śruby i mechanik przyspawał na nowo cos to tego kawałka co został w coolerze i odkręcił jakos.

Obrazek
mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j

Awatar użytkownika
steniu4
Forum Master
Forum Master

map sensor do asz

Post autor: steniu4 » śr lip 03, 2013 22:33

Druga się wykręciła elegancko. Możliwe, że sikanie Ronsonem przez 3 kolejne dni pomogły... A może po prostu puściła...
Pierwszą wykręciłem jak tówj mechanik meibizza, Nałożyłem nakrętkę m4 i jedno cyknięcie migomatem, potem już wyszła lekko :P

Map wymieniony, wszystko wróciło do normy. Najlepszy tuning pod kątem mocy.
Jeżdżenie 2 tygsy w całkowitym notlaufie i potem wrócenie do normy. Przybyło/wróciło mi dzisiaj dobre 80KM :hmm:

'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)

tomek08
Forum Master
Forum Master

map sensor do asz

Post autor: tomek08 » czw lip 04, 2013 22:11

Witam, jak masz klucz do tych śrubek, to nie ma raczej opcji, żeby się ukręciły, bo są twarde, z wierceniem raczej by był problem, jak coś to grzej opalarką, ale bez grzania tez powinny iść, ciężko, bo ciężko, ale powinny.
Pozdrawiam.

Tomek

Awatar użytkownika
steniu4
Forum Master
Forum Master

map sensor do asz

Post autor: steniu4 » czw lip 04, 2013 22:36

tomek08, czytałeś w ogóle post wyżej?? Puściła. Map wymieniony. A skoro napisałem, że pierwsza się ukręciła, no to się ukręciła...
Żaden klucz do tych śrubek, tylko wkrętak krzyżakowy... A ukręciła się, bo to jest twardy stalowy wkręt w tworzywie i na tyle skorodował że zrobił się cienki u góry... Co do grzania to opalarką za dużo nagrzeje dookoła. Lepsza lutownica mi się wydaje. Z wierceniem też nie widzę żeby miał być problem...
Ale i tak już po sprawie bo wszystko zrobione.

'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)

tomek08
Forum Master
Forum Master

map sensor do asz

Post autor: tomek08 » sob lip 06, 2013 14:54

Witam, przepraszam, czytałem, ale zrozumiałem całkiem co innego, że o przepływkę chodzi. Jeszcze raz przepraszam, za wprowadzenie w błąd. :-(
Pozdrawiam.

Tomek

ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”