Witam!
Przyszły wakacje i postanowiłem zabrać się za auto.
Przeszukałem już kilka tematów, ale nie znalazłem w nich niczego pomocnego.
W moim golfie z 93r. nie działa regulacja lusterek. Sprawdziłem kable i wyglądają ok. Nie wiem jednak w jaki sposób sprawdzić, czy prąd dochodzi do sterownika, robię to żarówką, lecz nie wiem, w które wtyki wetknąć kabelki. Sterownik rozebrałem i złożyłem, nie było w nim niczego niepokojącego. Ponadto zauważyłem, że przy gniazdku z pinami między drzwiami a korpusem auta dwa styki są ułamane.
http://img822.imageshack.us/img822/3448/tlba.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
są to dwa piny najbliżej wiązki.
Nie znam się na elektryce, tym bardziej pojazdowej, więc proszę o polecenia krok po kroku co i jak mam sprawdzić.
Awaria elektrycznej regulacji lusterek MK3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Te ulamane piny to masa (ten po prawo) a ten drugi to podswietlenie "joya" od lusterek:)...prawdopodobnie z powodu braku masy lustereczka nie dzialaja.
Podłączyłem wszystkie wtyczki do gniazdka, prowizorycznie naprawiłem zepsute piny, ale lusterka dalej ani drgną. Który kabelek podaje prąd na wtyczkę wchodzącą do sterownika?
- Radzio0018
- Użytkownik
Prowizorycznie ? Tzn jak ? Lepiej zrób to porządnie i sprawdź bezpieczniki czy aby są okej.