[MK3] LAMPY!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] LAMPY!!!!!!!
Witam wszystkich ))) przybyłem tu poniewaz......potrzebuje pomocy w sprawie mojego auta:)))) mianowicie mam golfa 3 z oryginalnymi lampami i pytanie jest nastepujace????? CZY DA SIE ZDEMONTOWAC SZKŁO Z LAMP PRZEDNICH TAK ABY NIC NIE USZKODZIC???? NIC I POZNIEJ GO ZALOZYC SPOWROTEM????? jesli jest ktos kto mi pomoze to czekam na odpowiedzi dzieki i pozdro dla All:)
Ostatnio zmieniony pt sie 25, 2006 10:06 przez Juras20, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie zdejmowałem szkieł u siebie ale słyszałem że są klejone da się je zdjąć i pózniej wkleić.
Mój kolega w wypadku stracił obydwa szkła i zamiast całych reflektorów kupił właśnie same szkła i mówił że są wymienialne pozatym widziałem już ringi w oryginalnych lampach wiec muszą być z skoro ktoś je tam wsadził
Mój kolega w wypadku stracił obydwa szkła i zamiast całych reflektorów kupił właśnie same szkła i mówił że są wymienialne pozatym widziałem już ringi w oryginalnych lampach wiec muszą być z skoro ktoś je tam wsadził
- perez_77
- Mały gagatek
- Kontakt:
no więc tak :
Lampy wyjęte z autka leżą na stole ...Śrubokrętem delikatnie podważamy 4 metalowe spinki 2 od dołu i 2 od góry lampy...
Delikatnie nożykiem do tapet nacinamy klej pomiędzy szkłem a plastykiem lampy...
Potrzebna będzie miska do której zmieści się lampa szkłem do dołu... jak już mamy miskę nalewamu tyle wody tak, aby po włożeniu lampy całe szkło było pod wodą... później tą wodę gotujemy w garnku i wlewamy wrzątek do miski i zanurzamy w niej lampę...
...czekamy min 1 minutke i wyjmujemy lampę i delikatnie! próbujemy podważyć śrubokrętem szkło... jeśli nie chce odejść od plastiku lampy wkładamy jeszcze lampe do wody... nie mierzyłem ale myślę, że około 2 minuty starczy. ma to odchodzic w miarę lekko aby nie uszkodzic szkła śrubokrętem!
Jak już zacznie odchodzic lekko to powoli ostrożnie, aby się nie oparzyć, odciągamy szkło od lampy...
Dalej nie powinno sprawiać problemów...
i sklejenie :
Silikon wciskamy w miejsce klejenia szkła z plastykiem...
Dociskamy szkło oraz najlepiej oklejamy wkoło taśmą oraz zakładamy metalowe spinki i pozostawiamy do wyschnięcia...
pozdro
Lampy wyjęte z autka leżą na stole ...Śrubokrętem delikatnie podważamy 4 metalowe spinki 2 od dołu i 2 od góry lampy...
Delikatnie nożykiem do tapet nacinamy klej pomiędzy szkłem a plastykiem lampy...
Potrzebna będzie miska do której zmieści się lampa szkłem do dołu... jak już mamy miskę nalewamu tyle wody tak, aby po włożeniu lampy całe szkło było pod wodą... później tą wodę gotujemy w garnku i wlewamy wrzątek do miski i zanurzamy w niej lampę...
...czekamy min 1 minutke i wyjmujemy lampę i delikatnie! próbujemy podważyć śrubokrętem szkło... jeśli nie chce odejść od plastiku lampy wkładamy jeszcze lampe do wody... nie mierzyłem ale myślę, że około 2 minuty starczy. ma to odchodzic w miarę lekko aby nie uszkodzic szkła śrubokrętem!
Jak już zacznie odchodzic lekko to powoli ostrożnie, aby się nie oparzyć, odciągamy szkło od lampy...
Dalej nie powinno sprawiać problemów...
i sklejenie :
Silikon wciskamy w miejsce klejenia szkła z plastykiem...
Dociskamy szkło oraz najlepiej oklejamy wkoło taśmą oraz zakładamy metalowe spinki i pozostawiamy do wyschnięcia...
pozdro
ja dodam od siebi na podstawie jak ja rozbierałem - nie mozn aod razu do wrzątku włozyc lamp - najpierw letnia, potem powoli dolewac ciepłej i w wodzei rękami odciągać szkło.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
czasem wypada podac skad sie bierze opis moze komus sie by przydalo...perez_77 pisze:Opis jest z tej strony co podał Gobo90
sorki za odkop
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
da sie ja rozebralem jak po raz 1 skleilem bo domalowywalem jeszcze..
http://www.mapet-TUNING.com
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
to chyba lepiej zrobić z czegoś takiego http://www.4max.pl/default.asp?g=101&gg=20&produkt=442 tylko nie wiem czy da się to przycinać