1.6TD pompa 10mm ustawienie dawki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. przejde od razu do rzeczy. otóż kupiłem uszkodzoną pompe AFN (nastawnik). i założyłem do pompy z SB.
Zamontowałem;
-Głowiczke, tłokorozdzielacz, i fale z AFN.
Obiawy;
-Wygląda jak bym nie było dodatkowej dawki z bost pinu bo na 9mm doładowanie miałem 1,6Bar a teraz ledwo 0,6Bar.
Co zrobiłem;
-Dawka ustawiona jest chyba już ustawiona maxymalnie ponieważ jeszcze troche i był by brak wolnych obr.
już nawet zrobiłem gov-moda i ciągle to samo. probowałem chyba dość wszystkiego. i jeszcze ma tendencje ze chodzi niezbyt równo na 1tys obr- 2tys obr. co bym miał jeszcze zrobić?
Zamontowałem;
-Głowiczke, tłokorozdzielacz, i fale z AFN.
Obiawy;
-Wygląda jak bym nie było dodatkowej dawki z bost pinu bo na 9mm doładowanie miałem 1,6Bar a teraz ledwo 0,6Bar.
Co zrobiłem;
-Dawka ustawiona jest chyba już ustawiona maxymalnie ponieważ jeszcze troche i był by brak wolnych obr.
już nawet zrobiłem gov-moda i ciągle to samo. probowałem chyba dość wszystkiego. i jeszcze ma tendencje ze chodzi niezbyt równo na 1tys obr- 2tys obr. co bym miał jeszcze zrobić?
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
fala raczej ma zostać z SB 

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
ale raz czytałem że ktoś założył z AFN i działa. u mnie zapłon niby jest dobrze, ona ma szybszy skok i inaczej auto chodzi ostrzej. ale jak trzeba będzie to założe starą.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: 1.6TD pompa 10mm ustawienie dawki
Tzn. przerywa przy dodaniu gazu, czy obroty ma raz wyższe a raz niższe?chris4286 pisze:i jeszcze ma tendencje ze chodzi niezbyt równo na 1tys obr- 2tys obr. co bym miał jeszcze zrobić?
Ja mam u siebie falę z 1Z i jeździ elegancko, wiec to raczej nie wina fali.
A przy tym 0,6 bara jest za Tobą czarno, czy dymu nie ma ?chris4286 pisze:Wygląda jak bym nie było dodatkowej dawki z bost pinu bo na 9mm doładowanie miałem 1,6Bar a teraz ledwo 0,6Bar.
Re: 1.6TD pompa 10mm ustawienie dawki
A przy tym 0,6 bara jest za Tobą czarno, czy dymu nie ma ?[/quote]
brak dymu nawet z nogą do spodu.
brak dymu nawet z nogą do spodu.
hmm ze tak powiem na słuch. bo zagara brak. jak zaczął przerywać to mu minimalnie dodałem tak ze jak teraz pali to lekko silnikiem zatłucze zanim się pozbiera. więc napewno nie za dużo.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To pozostają Ci ustawienia na pompie. Nie ma przepisu jak to ustawić. Musisz pokręcić trochę i się przejechać, jak nie będzie Ci odpowiadać, to znowu pokręcić i pojeździć i tak w kółko, aż efekt Cię zadowoli 

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie,nie.Dobrze zrobił.Fala z TDI jest znacznie ostrzejsza i to nadaje silnikowi wigoru.Ja mam komplet z AFN-a nawet z tą malutką podkładką od AFN-a i hula jak talala.souler pisze:fala raczej ma zostać z SB
Dawka musi iść w górę!. Jak nie możesz zejść z obrotów,a masz tą pionową śrubę do regulacji obr. za pompą,to musisz poluzować te pionowe śruby M6 z kontrą na klucz 10 przy górnej części pompy i jedną z nich,tą od strony np. skrzyni biegów-wykręcić,wtedy obroty zaczną jeszcze spadać.chris4286 pisze:brak dymu nawet z nogą do spodu.
Dawka to jedno,a ustawienie kąta wtrysku statycznego i dynamicznego,to druga sprawa i nie myśl sobie,że to tak hop-siup i ogarnięte.
Zanim zaczniesz tą pompą rzucać,przeczytaj sobie kilka razy to-ja swoją pompę stroiłem blisko miesiąc,ale po wystrojeniu,auto szatan!

-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Michał_1977, dodaj jeszcze, że prawie codziennie przy niej coś regulowałeś 

Też jeździłem na 10mm i fali z asv , auto paliło śmiesznie mało, zauważalnie mniej niż na ori fali. Regulacje na pewno trzeba zrobić od nowa i to wszystko. dawke kręć do momentu aż zacznie normalnie jechać.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426