klimatronik-tryb auto
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
klimatronik-tryb auto
witam. po kliknieciu guzika auto nadmuch kierowany jest tylko z nawiewow gornych. i tu moje pytanie. kazdy mowi mi ze nie powinno sie kierowac nadmuchu w strone ciala a w auto jest tak domyslnie. i drugie pytanie-gdy samochod stoi w sloncu i jest nagrzany to po ilu km/czasie powinien schlodzic sie samochod gdy na dworzu jest okolo 25+- stopni. pozdrawiam.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
klimatronik-tryb auto
Tryb Auto chroni przed głupotą ludzką i kierowaniem zimnego powietrza na nogi - częsta przyczyna odmrożeń. Skieruj sobie kratki żeby nie dmuchały na Ciebie i tyle. Na ostatnie pytanie ciężko odpowiedzieć bo to zależy od sprawności układu klimatyzacji, temperatury wewnętrznej i zewnętrznej. Jak auto stało w słońcu i jest mocno nagrzane to najpierw opuszczam wszystkie szyby żeby temperatura w samochodzie zbliżyła się do temperatury otoczenia i dopiero zamykam szyby i włączam klimę.
klimatronik-tryb auto
Aby przyspieszyć schładzanie wnętrza dobrze jest też włączyć na krótko obieg wewnętrzny.
Gran Turismo Iniezione
klimatronik-tryb auto
Co do obiegu wewnętrznego to zauważyłem że jak ustawie klimę na auto to przy wysokich temperaturach na zewnątrz klimatyzacja po kilkunastu sekundach działania sama ustawia obieg zamknięty w samochodzie.