Golf IV - wycieraczki
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
Golf IV - wycieraczki
Panowie uderzanie młotkiem w sworzeń mechanizmu to nie jest dobry pomysł, tym bardziej jak ktoś wykręcił nakrętki.
Jeśli mogę coś zasugerować to polecam popuścić nakrętkę, zaaplikować coś w stylu WD-40, a następnie kleszczami nastawnymi chwycić za dół wycieraczki oraz nakrętkę "która trzyma się na jednym, dwóch gwintach" i ściskając je macie "ściągacz" bez uszkodzenia nakrętki, plastiku, gwintu i innych. Oczywiście żeby to zrobić trzeba zatrzymać wycieraczki w pionie.
Natomiast najbardziej dało mi w kość podszybie "zima to nie jest dobra pora na rozbierani" niestety, ale jak mus to mus.
Pozdrawiam
Jeśli mogę coś zasugerować to polecam popuścić nakrętkę, zaaplikować coś w stylu WD-40, a następnie kleszczami nastawnymi chwycić za dół wycieraczki oraz nakrętkę "która trzyma się na jednym, dwóch gwintach" i ściskając je macie "ściągacz" bez uszkodzenia nakrętki, plastiku, gwintu i innych. Oczywiście żeby to zrobić trzeba zatrzymać wycieraczki w pionie.
Natomiast najbardziej dało mi w kość podszybie "zima to nie jest dobra pora na rozbierani" niestety, ale jak mus to mus.
Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Golf IV - wycieraczki
Koledzy jaka może być przyczyna tego że wycieraczki nie chcą sie wyłączyć tylko chodzą cały czas?
Dopiero po wyłączeniu zapłonu sie wyłączają. Przy ponownym włączeniu i wyłączeniu wycieraczek pracują cały czas.
Dopiero po wyłączeniu zapłonu sie wyłączają. Przy ponownym włączeniu i wyłączeniu wycieraczek pracują cały czas.
Golf IV - wycieraczki
Zajrzyj do przekaźnika. Od tego powinieneś zacząć właściwie...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
Golf IV - wycieraczki
może manetka od wycieraczek jest walnięta ?
http://www.dcichonski.eu fotografia motoryzacyjna i nie tylko
Golf IV - wycieraczki
greg, wielkie dzieki za porade.Miałem własnie wolno dzialajace wycieraczki ale dzieki twojej fotoporadzie juz dzialaja jak szalone
Re: Golf IV - wycieraczki
Witam. A ja mam (chyba) trochę inny problem. Jechałem rano golfem, chciałem włączyć wycieraczki a one się troszkę podniosły i stanęły i juz się nie dały włączyć. Po przyjechaniu na miejsce powyciagalem wszystkie bezpieczniki i posprawdzałem, ale wszystkie były dobre. Po tej operacji wycieraczki zaczęły działać. Gdy wracałem z Oleśnicy to w Strzelcach opolskich podczas deszczu znowu się nie dały włączyć i musiałem bez wycieraczek jechać. Co to może być? Dodam, że chodziły normalnie, bez żadnych zaciec w połowie i bez znaków zatartego silniczka. Jakieś pomysły?
Dzisiaj po południu jak jechałem golfiną to wycieraczki znowu działają bez problemu (ciekawe jak długo). WTF?
Dzisiaj po południu jak jechałem golfiną to wycieraczki znowu działają bez problemu (ciekawe jak długo). WTF?
Golf IV - wycieraczki
Szukaj na stykach... Brak masy, albo padł przełącznik od wycieraczek. Zdejmij i sprawdź miernikiem czy łączy jak należy...SObolxx pisze:Dodam, że chodziły normalnie, bez żadnych zaciec w połowie i bez znaków zatartego silniczka. Jakieś pomysły?
Golf IV - wycieraczki
kiedy smarowales mechanizm wycieraczek oraz kiedy zagladales do silniczka tych wycieraczek??
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Golf IV - wycieraczki
Mam zdjąć manetkę, tak? Czy sprawdzić czy dochodzi prąd do silniczka?
Nie smarowałem oraz nie zaglądałem bo nie było takiej potrzeby. Wątpię, że to by było problemem bo wycieraczki dawały by jakieś oznaki "braku smarowania", a one jak już działają to działają normalnie. Wczoraj na trasie 400km i w deszczu działały cały czas bez problemu, a przed chwilą byłem samochód przestawić i nie działają (rano działały).
Pacjent to Golf IV 2003r HB.
Czy VAG wykazałby jakieś błędy dotyczące wycieraczek?
Nie smarowałem oraz nie zaglądałem bo nie było takiej potrzeby. Wątpię, że to by było problemem bo wycieraczki dawały by jakieś oznaki "braku smarowania", a one jak już działają to działają normalnie. Wczoraj na trasie 400km i w deszczu działały cały czas bez problemu, a przed chwilą byłem samochód przestawić i nie działają (rano działały).
Pacjent to Golf IV 2003r HB.
Czy VAG wykazałby jakieś błędy dotyczące wycieraczek?
Golf IV - wycieraczki
Najpierw prądy na złączu przy silniczku... (najmniej roboty)SObolxx pisze:Mam zdjąć manetkę, tak? Czy sprawdzić czy dochodzi prąd do silniczka?
Jak nie, dochodzą po kolei szukasz gdzie z ginęły...
też tak myślę, ale różnie bywa...SObolxx pisze:Nie smarowałem oraz nie zaglądałem bo nie było takiej potrzeby. Wątpię, że to by było problemem
Eeee nie... Za głupie urządzenie...SObolxx pisze:Czy VAG wykazałby jakieś błędy dotyczące wycieraczek?
Jak trasa 400km w deszczu i działały, a potem nie, to obstawiam moją pierwszą wypowiedź 3 posty wyżej... Masa lub manetka
Golf IV - wycieraczki
Tylko czekałem kiedy po trasie się stracą, ale na szczęście działały do końca
Ok, będę sprawdzał. A czy przekaźnik może mieć z tym coś wspólnego?
Dzięki za odpowiedzi.
Ok, będę sprawdzał. A czy przekaźnik może mieć z tym coś wspólnego?
Dzięki za odpowiedzi.
Golf IV - wycieraczki
Oczywiście miły Panie!!SObolxx pisze:A czy przekaźnik może mieć z tym coś wspólnego?
Tylko ciężko go będzie sprawdzić jeśli psoci od czasu do czasu...
Nie wiem, nie pamiętam jak z jego obudową ale spróbuj go otworzyć i ocenić (przegrzanie, zimne luty itp.)
Albo skubnij na szrocie za grosze i po prostu podmień jak masz możliwość...
-
- ->|<-
Golf IV - wycieraczki
Polecam tę opcję, bo mój (od czego innego) po rozebraniu wyglądał jak nowy - zero oznak zużycia - a szwankował, zmieniłem na inny używany i zaczęło działać.steniu4 pisze:skubnij na szrocie za grosze i po prostu podmień
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "