Nawigacja w tablecie
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Nawigacja w tablecie
Witam kolegow
Zakupilem ostatnio Tablet Shiru Samurai 10 Power. Teraz naszla mnie mysl zeby wrzucic na niego nawigacje ale obawiam sie ze na niego nie mozna nic wrzucic;/ orientuje sie ktos jak to wszystko dziala na tych tabletach i czy na ten mogl bym cos wrzucic?
Zakupilem ostatnio Tablet Shiru Samurai 10 Power. Teraz naszla mnie mysl zeby wrzucic na niego nawigacje ale obawiam sie ze na niego nie mozna nic wrzucic;/ orientuje sie ktos jak to wszystko dziala na tych tabletach i czy na ten mogl bym cos wrzucic?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Nawigacja w tablecie
Jeśli nie masz wbudowanego modułu GPS, to musisz dokupić takowy łączony przez Bluetooth. Na Andku śmiga kilka nawigacji, w tym automapa. Na polskim forum ipmart znajdziesz wszystko na ten temat
Nawigacja w tablecie
Na 100% musisz kupić moduł GPS łączący się po BT bo twój tablet nie ma wbudowanego, Problem w użytkowaniu będzie stanowić dobór uchwytu, ładowarka podjedzie z telefonu. Sam próbowałem używać tabletu jako nawigacji i było to kiepski rozwiązanie, mimo że tablet był mniejszy bo 7", za dobry stabilny uchwyt, ładowarkę, i moduł GPS zapłacisz tyle co za nawigację, a w samochodzie osobowym takie duże przekątne to przesada.
Co do oprogramowania to na Polskę oczywiście auto mapa ma największa bazę, ale daje radę sygnic i jest tańszy.
Co do oprogramowania to na Polskę oczywiście auto mapa ma największa bazę, ale daje radę sygnic i jest tańszy.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Nawigacja w tablecie
Moduł GPS na BT kosztuje około 2 dychy na tablicy, uchwyt na allegro kupisz za 25 zeta z wysyłką. Ja w trasy używam tabletu 10,1" jako źródła multimediów przekazującego dźwięk do Pionka 88.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Nawigacja w tablecie
Fakt, u mnie jest to przerobione z uchwytu zagłówkowego i wpuszczone w kieszeń w miejscu oryginalnego montażu radioodtwarzacza, a samo radio jest w tunelu na dole. Drga jak wszystko w aucie, które jeździ na glebie.
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Nawigacja w tablecie
Powiedzcie mi jaki modem kupic? Jak to sie nazywa dokladniej bo nie wiem jak to szukac;/ To pod usb jest czy jak?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Nawigacja w tablecie
Huawei 3131 najpopularniejszy z tych dobrych. Ja poszedłem dalej i kupiłem router mifi Huawei 5331.
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Nawigacja w tablecie
Mogl by ktos wyslac link do tego Huawei. Na allegro sa modemy ale internetowe z antena.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Nawigacja w tablecie
http://allegro.pl/modem-huawei-e3131-ae ... 83966.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko tablety zazwyczaj tego modelu nie obsługują, sprawdź w spisie modeli w tablecie. Jak zrobisz roota, to możesz dograć sterowniki 3131.
Tylko tablety zazwyczaj tego modelu nie obsługują, sprawdź w spisie modeli w tablecie. Jak zrobisz roota, to możesz dograć sterowniki 3131.
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Nawigacja w tablecie
Aha na necie co do modemu do tego mojego modelu znalazlem taka odp. " Nam niestety ten zabieg się nie udał, a próbowaliśmy taki sam modem, który działał z poprzednim Samuraiem, czyli Huawei 173. Zawsze pozostaje opcja tetheringu ze smartphona lub modem z Routerem WiFi.";/
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Nawigacja w tablecie
Pozostaje Ci zakup modemu, który masz w spisie kompatybilnych modemów w ustawieniach tabletu.
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Nawigacja w tablecie
heh podane jest ze te sa kompatybilne http://www.ramos-tablet.com/video-tutorial/" onclick="window.open(this.href);return false; ale ludzie pisza ze ta nie jest;/ Chyba sobie daruje to.