Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
teraz Ty piszesz głupotyGregorzG60 pisze:nie opowiadaj glupot , bo jeszcze ktos przeczyta i uwierzy
BLOW OFF w 1.8T NIE ŚMIGA DOBRZE BO JEST TO NIEMOŻLIWE Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH !
szpieg pisze:teraz Ty piszesz głupotyGregorzG60 pisze:nie opowiadaj glupot , bo jeszcze ktos przeczyta i uwierzy
BLOW OFF w 1.8T NIE ŚMIGA DOBRZE BO JEST TO NIEMOŻLIWE Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH !bov bedzie działał w silniku 1.8t jednak jesli juz koniecznie chce sie miec psst przy zmianie biegów lepiej zastosowć hybryde która upuszcza 25 % nadmiaru powietrza, wtedy ten ubytek masy powietrza nie jest tak odczuwalny i silnik nie jest zalewany niepotrzebnie paliwem
przy zwyklym blow offie dostarczana jest za bogata mieszanka, odkładają sie sadze w układzie wydechowym ... ogolnie samo zło
polecam lekture:
http://obeny.obeny.net/jpg/txt_fuel.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie śmiga i koniec kropka ogarnijcie się ludzie i czytajcie ze zrozumieniem.BLOW OFF w 1.8T NIE ŚMIGA DOBRZE BO JEST TO NIEMOŻLIWE Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH
Kolego napisałeśto że z silnikiem dobrze nie wspołpracuje to inna sprawa ... nie spinaj sie tak i czytaj ze zrozumieniem co sie pisze !
wskaż gdzie napisałem głupotę.teraz Ty piszesz głupoty
Wlasnie BOV sam w sobie bedzie działał, a napisałeś że nie bedzie z przyczyn technicznych. Wielu zależy na efektownosci, a nie efektywnosci ...GregorzG60 pisze:Sory ale jak bov może działać dobrze ale jednoczesnie nie współpracować z silnikiem ? jedno drugie wyklucza
Kolego napisałeśto że z silnikiem dobrze nie wspołpracuje to inna sprawa ... nie spinaj sie tak i czytaj ze zrozumieniem co sie pisze !wskaż gdzie napisałem głupotę.teraz Ty piszesz głupoty
dla mnie coś działa dobrze jak nie ma żadnych problemów , a tutaj są same problemy przy bovie i zero pozytywnych efektow.
W dodatku auto jest zmulone po przepieciu biegu, nieprzepala pb, cewki cierpia na skutek niedopalania mieszanki , auto wiecej pali, traci na osiągach.
poczytaj: http://autokult.pl/2011/02/17/wg-bov-dv ... osprezarka" onclick="window.open(this.href);return false;gibon.vw pisze:Zagorzała dyskusja przeczytałem i odnośnie zewnętrznego bov zgadzam się i jestem na nie, ale zastanawiam się odnośnie ori bov który upuszcza powietrze do dolotu i teraz lepiej go zdemontować i zaślepić? czy zostawić tak jak jest.
ori zawór to zawór recyrkulacyjny DV a nie bov, nie można go zaślepić, chyba że chcesz wywalić uszczelnienia z turbiny.gibon.vw pisze:Zagorzała dyskusja przeczytałem i odnośnie zewnętrznego bov zgadzam się i jestem na nie, ale zastanawiam się odnośnie ori bov który upuszcza powietrze do dolotu i teraz lepiej go zdemontować i zaślepić? czy zostawić tak jak jest.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości