dokładka v6 - spasowanie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
dokładka v6 - spasowanie
Witam. Wczoraj probowalem zalozyc dokladke v6, ale za nic nie moge jej zamontowac. Zaczynam montowac od boku, wchodzi na pierwsze 2 zaczepy i dalej lipa. Brakuje jakby kilku milimetrow zeby nastepne zaczepy powchodzily. Im dalej patrzac ta odleglosc jest wieksza. Czy to mozliwe? Dodam, ze zderzak i dokladka ori.
dokładka v6 - spasowanie
Zaczekaj na ciepły dzień, stań w słońcu i zacznij jeszcze raz. Na początku przyłap ją delikatnie, a dopiero jak cała siądzie równo to dociskaj/wbijaj zaczepy do końca.
I nie słuchaj jak Ci się zaraz tutaj zaczną wypowiadać "znawcy" którzy upierają się że dokładka V6 jest krótsza - jak się umie ją założyć i postara się zrobić to dobrze, to pasuje idealnie
I nie słuchaj jak Ci się zaraz tutaj zaczną wypowiadać "znawcy" którzy upierają się że dokładka V6 jest krótsza - jak się umie ją założyć i postara się zrobić to dobrze, to pasuje idealnie
dokładka v6 - spasowanie
A jak to zaczac robic? probowalem wszystkiego. Zakladalem od boku - nic. Poprosilem kolege by z drugiej strony zalozyl bok rowno ze mna - nic. W ogole gdy ja zaloze bok to po drugiej stronie nie ma opcji by ja zalozyc. Czy moze zaczac od srodka montaz?
dokładka v6 - spasowanie
krtg, gumowy mlotek Ci pomoze ja dokladke zakladalem w zime i pasowala idealnie bo lezala w cieplym garazu a zderzak byl zimny i weszlo zaczynajac wszystko od srodka 

-
- Forum Master
dokładka v6 - spasowanie
Mi też wszytko ładnie siadło i nic nie brakuje. Zaczynałem montaż chyba od środka. Pierwsze delikatnie jak wszytko ładnie siadło, dociskałem do końca. Przez szmatkę młotek gumowy też pomoże.
dokładka v6 - spasowanie
udalo sie, siadlo idealnie. Trzeba zaczac od srodka najlepiej. A na koncu gdy brakuje po kilka mm z kazdej strony trzeba srubami scisnac i wszystko sie unormuje
Re: dokładka v6 - spasowanie
dołączam się do pytania. u mnie wygląda to jak na zdjęciach niżej i za nic w świecie nie mogę dopiąć dokładki do samego brzegu zderzaka... u was sytuacja była podobna?

dokładka v6 - spasowanie
rombinik...Z wlasnego doswiadczenia wiem ze lepiej robic to na zdjetym zderzaku...wtedy widzisz od srodka w ktorym miejscu jest cos nie tak...
Re: dokładka v6 - spasowanie
Zgadzam się , też zakładałem na zdjętym zdesiusrubox pisze:rombinik...Z wlasnego doswiadczenia wiem ze lepiej robic to na zdjetym zderzaku...wtedy widzisz od srodka w ktorym miejscu jest cos nie tak...

Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=486014" onclick="window.open(this.href);return false;