[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
matowy lakier - jak pielęgnować?
witam.
mam auto pomalowane matowym lakierem i mam kilka pytań do znawców pielęgnacji aut
jak szampon użyć do mycia i jaki sposób mycia, by nie stracić matowości lakieru?
czy jest jakiś wosk do matowych lakierów?
co użyć by lakier nie brudził się tak szybko?
mat jest COLL
mam auto pomalowane matowym lakierem i mam kilka pytań do znawców pielęgnacji aut
jak szampon użyć do mycia i jaki sposób mycia, by nie stracić matowości lakieru?
czy jest jakiś wosk do matowych lakierów?
co użyć by lakier nie brudził się tak szybko?
mat jest COLL
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Czy jest wosk? Oczywiście że jest Proszę bardzo http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... 200ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myć jak każdy inny lakier.
Myć jak każdy inny lakier.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
powiedzmy że za koszt tego wosku pomalowałem auto
może coś bardziej przystępnego dla kieszeni i by zostało na
zauważyłem że myjąc mogę sobie więcej problemów narobić, dlatego pytam jaki sposób mycia jest odpowiedni dla takiego lakieru?
może coś bardziej przystępnego dla kieszeni i by zostało na
zauważyłem że myjąc mogę sobie więcej problemów narobić, dlatego pytam jaki sposób mycia jest odpowiedni dla takiego lakieru?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Szampon http://showcarshine.pl/908-chemical-guy ... folii.html" onclick="window.open(this.href);return false; i był też wosk z CG do matowych lakierów ale nie mogę go znaleźć teraz. O jakich problemach mówisz przy myciu?
chodzi mi o niewielkie rysy oraz miejsca w których lakier staje się pół matowy powstałe po myciu
myje standardowo czyli dwa wiaderka i miękka gąbka
myje standardowo czyli dwa wiaderka i miękka gąbka
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Te rysy to zapewne swirle. Naturalne zjawisko po myciu, ale na matowym lakierze Szczerze powiem że nie wiem, nie miałem nigdy matowego lakieru.
No dobra, a spłukujesz wcześniej brud pod ciśnieniem z lakieru czy od razu myjesz gąbką? Może tu tkwi problem.simon83 pisze:myje standardowo czyli dwa wiaderka i miękka gąbka
auto jest płukane przed myciem oraz każdy element zaraz po by nie zostawić zacieków z piany.
tak wiem że to jest trudny temat ale może ktoś ma jakieś większe doświadczenie ode mnie
tak wiem że to jest trudny temat ale może ktoś ma jakieś większe doświadczenie ode mnie
simon83, nie gąbka tylko odpowiednia rękawica, oraz pamiętaj o suszeniu ;]
Matowy lakier bardzo ciężko jest utrzymać w dobrej formie, najważniejsze żeby poprawnie myć i zawsze - bez wyjątku - mieć go zabezpieczonego dedykowanymi środkami.
Sonax BSD na matowej folii nie wyciąga połysku i pozostaje "tępy" - może on będzie Twoim rozwiązaniem?
Matowy lakier bardzo ciężko jest utrzymać w dobrej formie, najważniejsze żeby poprawnie myć i zawsze - bez wyjątku - mieć go zabezpieczonego dedykowanymi środkami.
Sonax BSD na matowej folii nie wyciąga połysku i pozostaje "tępy" - może on będzie Twoim rozwiązaniem?
myjka cinieniowa
wiec w piątek dostałem od mojej przyszłej zony karchera k2
niestety, w zestawie nie było pojemnika do śnieżnej piany i teraz mam takie pytanie, jaka końcówkę do tego kupić i czy piana musi być ori z karchera czy mogę używać czegoś innego? co polecacie?
niestety, w zestawie nie było pojemnika do śnieżnej piany i teraz mam takie pytanie, jaka końcówkę do tego kupić i czy piana musi być ori z karchera czy mogę używać czegoś innego? co polecacie?
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
- czarekcw
- kierownik kibla
myjka cinieniowa
Chciałbym mieć taką kobietę, która robiłaby mi prezenty związane z motoryzacjąperes92 pisze:wiec w piątek dostałem od mojej przyszłej zony karchera k2
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;