Problem z połączeniem radia z mp3

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » pt maja 31, 2013 19:52

Witam

Takie małe ale zapewne skomplikowane pytanko. Mam w golfie starego Kenwooda kdc-w4537u. Do niego (i nie tylko) kupiłem sobie mp3 marki IRiver z wewnętrzną pamięcią 2GB i opcją montażu karty miscro SD.

Zaczęło mi brakować miejsca więc kupiłem sobie kartę 8GB (Goodram). I tu zonk, o ile radio odtwarza muzę z pamięci wewnętrznej o tyle nie wykrywa tej zewnętrznej... Choć samo mp3 nie ma z tym problemu (komputer też nie). Próbowałem znaleźć jakieś ustawienia w radio ale wymiękam...

A więc.. Czy ktoś się orientuje czy to jakiś typowy problem? czy może coś przeoczyłem?

Please help :)

Dzięki

Mój golf

Miłość ożyła....

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt maja 31, 2013 19:56

No bo radio to nie komputer i będzie widzieć tylko pamięć wewnętrzną ...tak jak czasem poprzez komputer nie widać pamięci wewnętrznej telefonu , a tylko pamięć na karcie . Kup adapter mikroSD na USB za 5zł , wsadź tę kartę 8GB i po sprawie .

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Re: Problem z połączeniem radia z mp3

Post autor: tirsone » pt maja 31, 2013 22:53

powalla pisze:No bo radio to nie komputer i będzie widzieć tylko pamięć wewnętrzną ...tak jak czasem poprzez komputer nie widać pamięci wewnętrznej telefonu , a tylko pamięć na karcie . Kup adapter mikroSD na USB za 5zł , wsadź tę kartę 8GB i po sprawie .

Ehh, mam taki adapter.... czytnik do kilku rodzai kart... podłączyłem to ale radio utknęło na procesie "Reading".... :/

Cóż.... w takim razie lipa. Ale dzięki za info.

Mój golf

Miłość ożyła....

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » sob cze 01, 2013 19:41

Nie kilku kart , bo to działa tak samo jak to co masz (mp3+ miniSD ) lecz zwykły adapter nawet taki za 1.5zł http://allegro.pl/czytnik-kart-pamieci- ... 79194.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”