gasnie na wyzszych obrotach

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Snagli
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Snagli » czw maja 09, 2013 21:01

Witam
Mam problem ze swoim VW , otóż po przekroczeniu ok 3.5tys obrotów silnik gaśnie potem można go normalnie odpalić i jechać dalej z tym ze mruga kontrolka od świec żarowych. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to ze jeżdżąc spokojnie do 3,5 tys obrotów kontrolka się nie zapala. Podłączyłem auto do kompa i pokazało czujnik położenia wału więc go wymieniłem ale nic to nie dało auto dalej gaśnie i wyskakuje ten sam błąd. Może ktoś z Was miał podobny problem i mi coś podpowie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » pt maja 10, 2013 21:01

Snagli pisze:po przekroczeniu ok 3.5tys obrotów silnik gaśnie potem można go normalnie odpalić i jechać dalej z tym ze mruga kontrolka od świec żarowych. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to ze jeżdżąc spokojnie do 3,5 tys obrotów kontrolka się nie zapala. Podłączyłem auto do kompa i pokazało czujnik położenia wału więc go wymieniłem ale nic to nie dało auto dalej gaśnie i wyskakuje ten sam błąd. Może ktoś z Was miał podobny problem i mi coś podpowie.
No skoro błąd ciągle wyskakuje pomimo wymiany czujnika ,to szukaj przyczyny w kabelkologi ,bo cudów nie ma i musi być gdzieś brak styku .Ciągłość przewodów od wtyczki czujnika do kompa omomierzem sprawdż

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Snagli
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: gasnie na wyzszych obrotach

Post autor: Snagli » pt maja 10, 2013 21:20

Gdyby nie było styku to kontrolka świec żarowych paliła by się cały czas a ona gaśnie jak nie przekracza się tych magicznych 3,5 tys obrotów. Podejrzewam że to może być wina samego sterownika wiem, że był wymieniany bo jest podpisany markerem może nie taki jest włożony nie chce nie potrzebnie wydawać kasy :?

Snagli
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Snagli » pt maja 31, 2013 17:45

Dzisiaj podjechałem do mechanika podłączyliśmy do komputera i wyskoczył błąd nastawnika dawki paliwa. Mam do Was pytanie czy można wymienić sam nastawnik np na używany czy lepiej poszukać nowego i czy wkładając używany nastawnik trzeba coś ustawiać w vag-u ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bzdzioch1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bzdzioch1 » pt maja 31, 2013 21:23

Snagli pisze:Dzisiaj podjechałem do mechanika podłączyliśmy do komputera i wyskoczył błąd nastawnika dawki paliwa. Mam do Was pytanie czy można wymienić sam nastawnik np na używany czy lepiej poszukać nowego i czy wkładając używany nastawnik trzeba coś ustawiać w vag-u ?
Pozdrawiam
możesz nawet wyczyscic swój i bedzie git :hmm: po co kupować

Snagli
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Snagli » pt maja 31, 2013 22:59

Chyba jednak zdecyduję się na czyszczenie będę wzorował się na instrukcji zamieszczonej na forum :grin: . Zobaczymy co z tego wyjdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”