Mechanikowi oderwał się element rozrządu, co teraz?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie,
Do rzeczy:
Przy wymianie rozrządu, napinaczy oraz rolek mechanik spotkał na swej drodze problem związany z elementem na zdjęciu.
Pożalił mi się i powiedizal ze poprzedni wlasciciel przykleił go mocno jakims klejem a gdy teraz chcial go przykręcic i zalozyc to się zerwało.
Powiedzial mi ze zaniosl do ślusarza, że wyszczerbił mu to i owo, wywiercił nową dziurę i pasuje. No Ok, auto dostalem po tygodniu zwłoki i filtry, olej i rozrząd zostal wymieniony.
CZEGO MOGE SIE OBAWIAC PANOWIE?
Na szczescie poznalem chlopaka ktory chce mi pomoc i nie szczedzil slow na dzialania tamtego mechanika. Mowil ze walek jest do wymiany i tego sie nie robi. Hm, ciekawostką jest ze gdy dzisiaj spotkalem osobe ktora wymieniala mi rozrząd to u niego w Sharanie rowniez pierdykneło to "coś".
Czyli to nie wina "poprzedniego wlasciciela" tylko obecny mechanik coś zle robił. Ah i na dodatek obiecał 300zł za wymianę filtrów, oleju i rozrządu a po całym partaczeniu wzial 420zl...
Do rzeczy:
Przy wymianie rozrządu, napinaczy oraz rolek mechanik spotkał na swej drodze problem związany z elementem na zdjęciu.
Pożalił mi się i powiedizal ze poprzedni wlasciciel przykleił go mocno jakims klejem a gdy teraz chcial go przykręcic i zalozyc to się zerwało.
Powiedzial mi ze zaniosl do ślusarza, że wyszczerbił mu to i owo, wywiercił nową dziurę i pasuje. No Ok, auto dostalem po tygodniu zwłoki i filtry, olej i rozrząd zostal wymieniony.
CZEGO MOGE SIE OBAWIAC PANOWIE?
Na szczescie poznalem chlopaka ktory chce mi pomoc i nie szczedzil slow na dzialania tamtego mechanika. Mowil ze walek jest do wymiany i tego sie nie robi. Hm, ciekawostką jest ze gdy dzisiaj spotkalem osobe ktora wymieniala mi rozrząd to u niego w Sharanie rowniez pierdykneło to "coś".
Czyli to nie wina "poprzedniego wlasciciela" tylko obecny mechanik coś zle robił. Ah i na dodatek obiecał 300zł za wymianę filtrów, oleju i rozrządu a po całym partaczeniu wzial 420zl...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ale co to jest ?pepepe pisze: związany z elementem na zdjęciu.
A to niby za co 120zł więcej ?pepepe pisze:i na dodatek obiecał 300zł za wymianę filtrów, oleju i rozrządu a po całym partaczeniu wzial 420zl...
Jaki masz silnik moc oznaczenie ?
Re: Mechanikowi oderwał się element rozrządu, co teraz?
Sam chciałbym Ci powiedzieć, ale nie wiem. To jakas zębatka z rozrządu z miejscami na śruby (kółka na zdjęciu) i prostokątny klin z ktorym miał mechanik problem.italiano_83 pisze:Ale co to jest ?pepepe pisze: związany z elementem na zdjęciu.
Nie wiem za co 120zł. Powiedzial ze czesci wyszly go wiecej ok 70zł (choc twierdzi ze ma kumpla w InterCars i ma znizki + 50zł chociaz za robote, czyli 120zł)italiano_83 pisze:A to niby za co 120zł więcej ?pepepe pisze:i na dodatek obiecał 300zł za wymianę filtrów, oleju i rozrządu a po całym partaczeniu wzial 420zl...
Jaki masz silnik moc oznaczenie ?
A oznaczenie? Chodzi Ci o te slynne 1Y czy jakos tak? Nie wiem, ale prosta wersja, 1.9D 64KM 1992r. Nie jestem pewien ale potem sprawdzę.
Ale jestem wkurzony na tego buca. Spartolił u siebie w Sharanie, a kilka dni wczesniej u mnie. Inny mechanik mowil ze cały wał do wymiany i ze nie powinno sie takich rzeczy spawać... :/
patrze na ten obrazek i nie moge skojarzyc czegos takiego zrób jakaś fote tego co było spawane,połamane. a skoro sper... to niech na własny koszt wymienia
jedyne co przychodzi mi do głowy do klin na wale
To samo miałem pisać.Baryla pisze:jedyne co przychodzi mi do głowy do klin na wale
Dokladnie Panowie, nawet pisalem wyzej o klinie. Moze troche nieczysto ale o to mi chodzi.
Wiec jaka decyzja?? Co powinienem zrobic skoro w tym wale wiercił?
zaprowadz mu ten samochód i niech wymenia to co zepsuł przecież za to mu płaciłeś żeby było dobrze zrobione a nie zeby zepsuł.pepepe pisze:Dokladnie Panowie, nawet pisalem wyzej o klinie. Moze troche nieczysto ale o to mi chodzi.
Rozumiem. Dobrze byloby wymienic caly wał prawda? Ale jegomość wyszlifował nowy klin czy coś w tę deseń, przykręcił i póki co jeździ. Dlatego pytam czy zostawić to czy cos z tym zrobic?
W sumie glupie pytanie prawda? W kazdej chwili moze cos sie stac. Czy ktos miał takie przygody??
W sumie glupie pytanie prawda? W kazdej chwili moze cos sie stac. Czy ktos miał takie przygody??
To zależy jak zrobił i co dokladnie sie zepsuło.Jak klin na kołe to wymień koło ,jak miejsce na klin na wale wszystko zależy jak naprawił.Jeśłi fachowo bedzie ok jak dziadosko to może sie odkrecić i bedzie niemiło
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Najlepiej by było,gdyby przeszlifował wał na koło od TDI.