Jak podpiąć instalacje haka pod lampy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
na początku chce powiedzieć że przeczytałem i szukałem rozwiązania na necie jednak nie udalo mi sie podpiąć dzis tej wiązki. Ogólnie dzis założyłem hak wiązke przeprowadziłem do bagażnika i nie wiem jak mam podpiąć. Czy kable z gniazda mam podpiąć bezpośrednio pod kable z wtyczki do lampy(po uprzednim sprawdzeniu który to kierunek, postojowe etc)??? HAk wraz z gniazdem kupiłem na alleg... http://allegro.pl/nowy-hak-golf-iv-seat ... 75874.html" onclick="window.open(this.href);return false;. dostałem szybko złączki - 6 sztuk w komplecie więc chyba tak jak pisze trzeba wpiąć w kable. Poniżej zamieszczem link do zdjęcia kostki która wchodzi do lewej lampy - i czy to w te kable mam się wpiąć z wiązką>???http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17a ... f15c8.html
pozdrawiam i czekam na odpowiedź ponieważ jak sie uda jeszcze dzis bym cos pokombinował z tym
na początku chce powiedzieć że przeczytałem i szukałem rozwiązania na necie jednak nie udalo mi sie podpiąć dzis tej wiązki. Ogólnie dzis założyłem hak wiązke przeprowadziłem do bagażnika i nie wiem jak mam podpiąć. Czy kable z gniazda mam podpiąć bezpośrednio pod kable z wtyczki do lampy(po uprzednim sprawdzeniu który to kierunek, postojowe etc)??? HAk wraz z gniazdem kupiłem na alleg... http://allegro.pl/nowy-hak-golf-iv-seat ... 75874.html" onclick="window.open(this.href);return false;. dostałem szybko złączki - 6 sztuk w komplecie więc chyba tak jak pisze trzeba wpiąć w kable. Poniżej zamieszczem link do zdjęcia kostki która wchodzi do lewej lampy - i czy to w te kable mam się wpiąć z wiązką>???http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17a ... f15c8.html
pozdrawiam i czekam na odpowiedź ponieważ jak sie uda jeszcze dzis bym cos pokombinował z tym
Speed
dokładnie takCaymann pisze:Czy kable z gniazda mam podpiąć bezpośrednio pod kable z wtyczki do lampy(po uprzednim sprawdzeniu który to kierunek, postojowe etc)?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Jak podpiąć instalacje haka pod lampy
ok czyli kierunki i światła postojowe mam podpiąć pod lewą i pod prawą lampe tak??? a mase przeciwmgielne i światła hamowania pod jedną???grg474 pisze:dokładnie takCaymann pisze:Czy kable z gniazda mam podpiąć bezpośrednio pod kable z wtyczki do lampy(po uprzednim sprawdzeniu który to kierunek, postojowe etc)?
Speed
tak - ja w mk4 miałem oryginalnie przejsciówkę - że najpierw wchodziło w przejściówkę a potem do lamp - tutaj zrobisz po prostu mostek - czyli dolutujesz się do kabli
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tylko nie tymi złączkami!!!Caymann pisze:dostałem szybko złączki - 6 sztuk w komplecie więc chyba tak jak pisze trzeba wpiąć w kable.
To diabelski wynalazek dla niestarannych montażystów, działają tylko na placu elektryka, po przyjeździe do domu już niekoniecznie!
Należy albo wybrać się na złom i kupić wkłady lamp oraz odcięte z kawałkami przewodów wtykami lamp i zrobić bardzo profesjonalne "przejściówki"; jak radzi Kolega Grg474.
Można tez ładnie się wlutować w przewody, w odległości ok. 1-2 cm od wtyku - i starannie zaizolować połączenie.
Gniazdo jest zapewne 7-pinowe. Jednak "bawiąc" się już z elektryką, warto zamontować gniazdo 13-pin. Zalet mnóstwo: od posiadania w przyczepie światła cofania (wymóg kodeksu dla nowych przyczep ponad 750 kg DMC!), po trudności w pożyczaniu przyczepki przez sąsiada (będzie miał na 90% wtyczkę 7-pin ).
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W lampach tylnych masz gniazda z sygnałami wyprowadzonymi do przyczepy. Wystarczy się tam podłączyć, nic nie trzeba ciąć ani lutować. Jeżeli nie masz wtyczek, można kupić konektorki o odpowiednich rozmiarach, które będą pasowały szerokością na piny w lampie - tylko trzeba wtedy założyć na nie koszulki termokurczliwe. Po prostu zamiast całej, oryginalnej wtyczki podłączasz do lampy pojedyncze kabelki z konektorkami na końcu.
Pod zderzakiem z kolei jest zaślepka do przeprowadzenia tych przewodów - jakby ktoś nie wiedział.
Pod zderzakiem z kolei jest zaślepka do przeprowadzenia tych przewodów - jakby ktoś nie wiedział.
mam golfa z niemiec wtyczka bodajze 13 pinowa... chcac u sasiada pozyczyc przyczepke zapewne ma na 7 pinow to musze zmienic wtyczke na 7 pinowa ? czy sa jakies gotowe przejsciowki ze z 13 pinowej wciskasz przejsciowke na 7 pinow?
otoz ze dzis taka zakupilem. no i nie moge jej wpiac.... ktos mial taki juz problem?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Co to znaczy "nie mogę wpiąć"? Nie da się włożyć?
Tam może być pierścień blokujący, który - przekręcając po trochu - można tak ustawić, by tą przejściówkę jednak włożyć.
Chyba, że Koledze przysłali przejściówkę z 7-pin na 13-pin, czyli odwrotną do tej, którą Kolega potrzebuje...
Tam może być pierścień blokujący, który - przekręcając po trochu - można tak ustawić, by tą przejściówkę jednak włożyć.
Chyba, że Koledze przysłali przejściówkę z 7-pin na 13-pin, czyli odwrotną do tej, którą Kolega potrzebuje...
juz ok. jednak ten pierscien chyba centrujacy mi blokowal. juz elegancko teraz wchodzi