nastawnik dawki paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nastawnik dawki paliwa
A u mnie po regeneracji nastawnika (niepotrzebnie) wyskoczył bład jego 17970 i jedzie auto max 80km/h "mechanik" mówi że to pompa padła ale czułem że wcześniej była wieksza moc i bez błedu. Co mam zrobić? Bo już nie wiem sam co on zrobił tam.
PS, dodam że mruga kontrolka bezprzerwy.
PS, dodam że mruga kontrolka bezprzerwy.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
nastawnik dawki paliwa
czyli z motorem nic się nie działo chciałeś tylko zrobić czyszczenie doraźnie ? robiłeś wszystko ze wskazówkami z tego co pamiętam to jak miga kontrolka świec żarowych to motor należy zgasić i ponowić ustawieniaRemixSub pisze:po regeneracji nastawnika (niepotrzebnie)
na tym się wzoruj
http://www.skierniewice.info/golf/instr ... awnika.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
nastawnik dawki paliwa
Właśnie auto jezdziło do 140km/h teraz po tym zabiegu i z błedem nastawnika 17970 jedzie 80kmh. Mechanik czyscił i właśnie korzystał z tego pdfa. Powiedział, że pompa padła i chciał wyczyścić póżniej się zdziwił, że czyste wszystko. Jak tylko złożyl wyskoczył bład pompy. (wczesniej nie było zadnego błedu i nadal mówi, że ona padła).
Na to wygląda, że ona była dobra tylko teraz albo uszkodzona albo przestawiona.
I on nie ustawiał nic ponownie jak kontrolka biła w oczy puscił mnie do domu odrazu 37km po 21;00.
Tu wszystko opisałem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=85&t=483029
Na to wygląda, że ona była dobra tylko teraz albo uszkodzona albo przestawiona.
I on nie ustawiał nic ponownie jak kontrolka biła w oczy puscił mnie do domu odrazu 37km po 21;00.

Tu wszystko opisałem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=85&t=483029
- bartos 2008
- Mały gagatek
nastawnik dawki paliwa
podepnę się pod temat, po przeanalizowaniu wszystkich postów stwierdziłem, że u mnie będzie wina leżała gdzieś w elektryce, ale czytam żeby ją sprawdzić ale nie wiem gdzie szukać?
niech mi ktoś podpowie gdzie przejrzeć te kable i na które zwrócić uwagę będę bardzo wdzięczny bo za nastawnik nie mam zamiaru się zabierać.
to nie dla mnie bo czuję że z tego by wyszła

niech mi ktoś podpowie gdzie przejrzeć te kable i na które zwrócić uwagę będę bardzo wdzięczny bo za nastawnik nie mam zamiaru się zabierać.
to nie dla mnie bo czuję że z tego by wyszła

[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
nastawnik dawki paliwa
Ale o co pytasz ? bo jakoś nie idzie wywnioskować z opisubartos 2008 pisze:podepnę się pod temat, po przeanalizowaniu wszystkich postów stwierdziłem, że u mnie będzie wina leżała gdzieś w elektryce, ale czytam żeby ją sprawdzić ale nie wiem gdzie szukać?
niech mi ktoś podpowie gdzie przejrzeć te kable i na które zwrócić uwagę będę bardzo wdzięczny bo za nastawnik ni

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- bartos 2008
- Mały gagatek
nastawnik dawki paliwa
chodzi mi o to co można zrobić aby sprawdzić elektrykę w tym nastawniku. skoro u mnie zdarza się ta sytuacja sporadycznie to wina chyba nie leży w nastawniku? jak na razie wszystkie kable, kostki po dociskałem i spsikałem środkiem do połączeń elektrycznych.
pozdrowionka
pozdrowionka
- munior
- Kontakt:
nastawnik dawki paliwa
Z zewnątrz ,niewielebartos 2008 pisze:chodzi mi o to co można zrobić aby sprawdzić elektrykę w tym nastawniku

Nadal nie wiemy jakabartos 2008 pisze: skoro u mnie zdarza się ta sytuacja

Pomóc zawsze może ,na pewno nie zaszkodzibartos 2008 pisze:jak na razie wszystkie kable, kostki po dociskałem i spsikałem środkiem do połączeń elektrycznych.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- bartos 2008
- Mały gagatek
nastawnik dawki paliwa
sorki już opisuję co się u mnie dzieje,
a więc na początku zapaliła się kontrolka od świec żarowych i obroty silnika zaczęły lekko falować na luzie, ruszyłem dalej bo chciałem jakoś w miarę dojechać do domu, podczas dojeżdżania do skrzyżowania gdy puściłem gaz obroty spadły i silnik zgasł, siadło wszystko zero hamulców, twarda kierownica, szybko go odpaliłem i ruszył dale, jechać się dało tylko nie mogłem puścić gazu bo wtedy gasł. odrazu na wyświetlaczu pojawiły się inne kontrolki m.in. wykrzyknik w trójkącie, gdy wrzuciłem go na kompa pojawiły się błędy (w tej chwili nie mam kodów) ale było coś o granicznych dawkach paliwa, przekroczona wartość górna i dolna. ciężko było te błędy usunąć ale jakoś się udało.
Tak się działo na początku i to w sumie tylko raz w jeden dzień, teraz po paru nastu kilometrach przejechanych nic się nie działo, wszystko normalnie. autko jest zrywne, nie zamulone, pali tak jak zawsze.
ciekaw jestem czy ktoś z moich okolic się z czymś takim już borykał okolice Sławna (zachodniopomorskie)
a więc na początku zapaliła się kontrolka od świec żarowych i obroty silnika zaczęły lekko falować na luzie, ruszyłem dalej bo chciałem jakoś w miarę dojechać do domu, podczas dojeżdżania do skrzyżowania gdy puściłem gaz obroty spadły i silnik zgasł, siadło wszystko zero hamulców, twarda kierownica, szybko go odpaliłem i ruszył dale, jechać się dało tylko nie mogłem puścić gazu bo wtedy gasł. odrazu na wyświetlaczu pojawiły się inne kontrolki m.in. wykrzyknik w trójkącie, gdy wrzuciłem go na kompa pojawiły się błędy (w tej chwili nie mam kodów) ale było coś o granicznych dawkach paliwa, przekroczona wartość górna i dolna. ciężko było te błędy usunąć ale jakoś się udało.
Tak się działo na początku i to w sumie tylko raz w jeden dzień, teraz po paru nastu kilometrach przejechanych nic się nie działo, wszystko normalnie. autko jest zrywne, nie zamulone, pali tak jak zawsze.
ciekaw jestem czy ktoś z moich okolic się z czymś takim już borykał okolice Sławna (zachodniopomorskie)
pozdrowionka
pozdrowionka
nastawnik dawki paliwa
Na tyle ile mi wiadomo powinieneś umieścić z logi Silnik(001)->bloki pomiarowe(008)->blok 000 tam można sprawdzić kąt początku wtrysku.
Gdy zabrudzony jest nastawnik falują obroty,silnik szarpie na biegu jałowym lub jednostajnej jazdy na wyższym biegu.
Jaki masz w ogóle silnik AFN?
Gdy zabrudzony jest nastawnik falują obroty,silnik szarpie na biegu jałowym lub jednostajnej jazdy na wyższym biegu.
Jaki masz w ogóle silnik AFN?
- bartos 2008
- Mały gagatek
nastawnik dawki paliwa
sorki że po paru dniach odpowiadam.
mam silnik ALH,
mam programik polski wag i no właśnie co mi z tego że widzę jakieś wartości jak nie potrafię ich dobrze zinterpretować. postaram się podać te wartości z bloków pomiarowych z silnika. Możesz mi dokładnie podać jaki to blok i która to wartość? chodzi o kąt początku wtrysku i ewentualnie jaki powinien być.
mam silnik ALH,
mam programik polski wag i no właśnie co mi z tego że widzę jakieś wartości jak nie potrafię ich dobrze zinterpretować. postaram się podać te wartości z bloków pomiarowych z silnika. Możesz mi dokładnie podać jaki to blok i która to wartość? chodzi o kąt początku wtrysku i ewentualnie jaki powinien być.
pozdrowionka
pozdrowionka
- munior
- Kontakt:
nastawnik dawki paliwa
Jak masz darmowy polski vag ,to na pewno nie sprawdzisz nim kąta wtrysku na zblokowanych nastawach ...o ile wogóle go zobaczyszbartos 2008 pisze:mam silnik ALH,
mam programik polski wag i no właśnie co mi z tego że widzę jakieś wartości jak nie potrafię ich dobrze zinterpretować.