Postojówki w kierunkach
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- bruzdi29
- Gadatliwa bestia
- Auto: Skoda Superb 2010 combi PLATINUM
- Silnik: CFGB
Postojówki w kierunkach
bananek1993 gdzie są foty,gdzie są foty !
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=400126" onclick="window.open(this.href);return false; TEMAT AKTUALIZOWANY ! 09.08.2013 !
1.9 TDI AHF 110 KM ---> 140 KM na eibach-ach
Kupię :
Tunel środkowy przedni
Sprzedam części do mkIV :
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=544829" onclick="window.open(this.href);return false;
1.9 TDI AHF 110 KM ---> 140 KM na eibach-ach
Kupię :
Tunel środkowy przedni
Sprzedam części do mkIV :
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=544829" onclick="window.open(this.href);return false;
- bananek1993
- Mały gagatek
Postojówki w kierunkach
Więc tak: fotek z rezania za duzo nie mam ale zajęło mi to 13,5h zdjęcie przodu rozkeljenie lamp pomalowanie xenon w halo us + instalacja do kabiny działa tak: US - nic nie świeci - ori pozycja. Wszystko w peszlach pochowane, wypuszczenie instalacji pod ori obrysy w zderzak. Szkło kierunku pomalowanie 2x warstwa pomaranczowej farby do witraży. Fotki mam narazie takie jak będziesz czas, aparat i pogoda porobie jak świeci. Jeden minus to taki, że US wyszedł bardziej czerwony niż pomarańczowy ale to zmyje ta farbę do kierunków. Wywierciłem w odblasku kierunku otwerek 11mm i na wcisk orpawka W5W z zarówka pomaranczowa od boku.
Re: Postojówki w kierunkach
No fajnie ci to wyszło, jak nie świeci to wygląda na ładny pomarańcz ten kierunek. Też myślałem nad takim rozwiazaniem z oprawa i zarówka w5w lub diodą ale obawiałem się że będzie świecić w bok tego odbłysnika i że będzie dzwinie to wyglądać. Dlatego zdecydowalem sie na oprawi zarówek dwuwłuknowych Zapodaj foty jak świeci. A tą żarówke w5w daj białą może bedzie lepiej. Jak będzie lepsza pogoda to porobie zdjęcia swojego projektu. Ale mysle jeszcze jak to podłączyć. Chyba zrobie przez przekaźnik. A ty jak masz to podłączone ?
- bananek1993
- Mały gagatek
Postojówki w kierunkach
ja mam tak: masa wspólna, kabel co idzie w lampie + do postoju idzie do kabiny kabel + z postojówki do kabiny i + od usa do kabiny i włącznik 6 pin (2 lampy) 3 pozycyjny ON OFF ON. No nie wiem moze wloze normalna białą albo zmyje tą farbę. Zdjęcia dam jutro
- bananek1993
- Mały gagatek
Postojówki w kierunkach
A żarówka od kierunku świeci normalnie czy też na czerwono ? Ja bym nie zmywal bo wyglada fajnie, ewentualnie zmienic żarówki na białe. Żałuje że u siebie nie malowałem :/. Z twojego podłączenia nie bardzo rozumiem. Musisz za każdym razem właczać ? Ja chciałem zrobić przez przekaźnik, żeby nie obciążać instalacji bo mam podwójne kierunki. Włączały by się automatycznie po właczeniu światel i gasły po wyłączeniu. Ale kabel też do kabiny żeby wyłączyc w razie przypału.
- bananek1993
- Mały gagatek
Postojówki w kierunkach
no jak masz włączony us to włącza sie normalnie włącznikiem świateł, jak mam włączoną ori pozycje to zapala sie normlanie tez włącznikiem ori. Kierunek tez na czerwono mruga . Zrobie expieryment z białymi moze zeczywiscie sie poprawi
- Jeżu
- VW Baron
- Auto: VW Golf mk1 cabrio 91
- Silnik: 2H
Postojówki w kierunkach
baciarkrn, zapodaj foty jak ci świeca postoje w migolach
Był vw golf Mk2 1,3 GT
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Passat 3BG Black Magic 1,9 TDi
Był vw Golf mk4 cabrio 1.8 GT
Był Audi A6 c5 1.9 Tdi AVG
Był a4 b6 cabrio 1.8T BFB
Jest vw tiguan 2.0 tdi 140 4 motion
Jest vw Golf mk1 cabrio 91
Był vw sirocco mk2 White scala 87 JH
Jest VW Scirocco mk2 1.600 GTI 1981
Jest new beetle 1.9 TDI 99
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Postojówki w kierunkach
Jakość kiepska, robione telefonem. Aparatu nie posiadam . Na żywo lepiej to wyglada
- Jeżu
- VW Baron
- Auto: VW Golf mk1 cabrio 91
- Silnik: 2H
Postojówki w kierunkach
baciarkrn, na tych oprawka z allegro tak dają po oczach ? ? hmmm efekt dobry nie powiem
Był vw golf Mk2 1,3 GT
Postojówki w kierunkach
A panowie ja będę robił tym samym sposobem co baciarkrn czyli też oprawki z allegro pod żarówkę dwu włóknową i żarówki też i wtedy:
- kabelek 21w z oprawki 2-włkn daje do 21w z kostki kierunku
- kabelek masowy z oprawki 2-włkn daje do masowego z kostki migacza
- kabelek 5w z oprawki 2-włkn daje do postoju
Wszystko zjarzyłem dzięki wymienionemu już koledze !
Ale chciałbym też dać do kabiny pstryczek na wszelki wypadek i wtedy po prostu do kabelka 5w dorabiam kolejny kabelek, który ciągne do kabiny po zwykły 2 stopniowy włącznik i pod jedną nóżkę go daje a drugą nóżkę zostawiam pustą, czy masuje czy daje do plusa pod aku czy co ?
Ew. w przypadku przełącznika z podświetleniem czyli 3 nóżkami to :
do jednej nóżki + z aku
do środkowe nóżki + z postoju
a do ostatniej masa z postoju i aku ?
Sory, że tak łopatologicznie trzeba mi tłumaczyć ,ale jak już wiele razy wspominałem, elektryk ze mnie taki jak z koziej trąbka
- kabelek 21w z oprawki 2-włkn daje do 21w z kostki kierunku
- kabelek masowy z oprawki 2-włkn daje do masowego z kostki migacza
- kabelek 5w z oprawki 2-włkn daje do postoju
Wszystko zjarzyłem dzięki wymienionemu już koledze !
Ale chciałbym też dać do kabiny pstryczek na wszelki wypadek i wtedy po prostu do kabelka 5w dorabiam kolejny kabelek, który ciągne do kabiny po zwykły 2 stopniowy włącznik i pod jedną nóżkę go daje a drugą nóżkę zostawiam pustą, czy masuje czy daje do plusa pod aku czy co ?
Ew. w przypadku przełącznika z podświetleniem czyli 3 nóżkami to :
do jednej nóżki + z aku
Sory, że tak łopatologicznie trzeba mi tłumaczyć ,ale jak już wiele razy wspominałem, elektryk ze mnie taki jak z koziej trąbka
- Krzychu_14
- PASSAT B5 FL
- Auto: Passat BB5 FL
- Silnik: AVB
1 nóżka-masa, obojętnie z kądLopezoS pisze: Ew. w przypadku przełącznika z podświetleniem czyli 3 nóżkami to :
do jednej nóżki + z aku
2 nóżka-wyjście "+" postoju
3 nóżka-wejście "+" postoju
Ostatnio zmieniony pt sty 03, 2014 15:28 przez Krzychu_14, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ogarnąłem tego :
Wyjscie i wejscie czyli jak ?Krzychu_14 pisze: 2 nóżka-wyjście "+" z postoju
3 nóżka-wejście "+" z postoju