Z góry dziękuję za pomoc
Passat B5 oświetlenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Passat B5 oświetlenie
Witam, mam taki mały problem. Aczkolwiek przestało mi działać oświetlenie w środku w samochodzie. Szalał mi także zamek centralny, ale wymieniłem moduł komfortu i zamek na razie nie szaleje. Miałem też tydzień temu problem z odpaleniem. Mam silnik 1.9 TDI AFN. A więc tak, silnik odpalił i nagle gasnął, tak z 5 razy. Później go odpaliłem, dodałem gazu i nie zgasnął, na razie mam z tym spokój. Aha, i co do zamka, to kluczem się normalnie otwiera i zamyka, ale w środku na przyciskach jak zamknę to zamknie wszystkie drzwi i po chwili tylne lewe drzwi odbija z powrotem i są otwarte. Czy to wina komfortu, czy może kable są już zgnite i gdzieś będzie zwarcie? I chciałem się zapytać jak odróżnić silnik 90KM i 110KM.
Z góry dziękuję za pomoc
Z góry dziękuję za pomoc
Passat B5 oświetlenie
Tak, masz pewnie zgniłe kable od zasilania lampek kolor przewodu czerwono czarny. Jeżeli zamek odbija,to jest do wymiany lub zimne luty.
Passat B5 oświetlenie
Z tym zamkiem to jest tak, że jak w stacyjce siedzi kluczyk to po zamknięciu samochodu od środka tylne drzwi powinny się zamknąć tylko na moment i od razu otworzyć. Ale chyba dwoje drzwi powinno się tak zachować. Jeżeli tylko jedne u Ciebie odbijają to domyślam się, że w momencie zamykania samochodu kluczyka w stacyjce nie masz a więc jest tak jak napisał jeryk10.Najtmar pisze: po chwili tylne lewe drzwi odbija z powrotem i są otwarte
- Waqa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Passat B5 oświetlenie
arek607 pisze:
Z tym zamkiem to jest tak, że jak w stacyjce siedzi kluczyk to po zamknięciu samochodu od środka tylne drzwi powinny się zamknąć tylko na moment i od razu otworzyć. Ale chyba dwoje drzwi powinno się tak zachować. Jeżeli tylko jedne u Ciebie odbijają to domyślam się, że w momencie zamykania samochodu kluczyka w stacyjce nie masz a więc jest tak jak napisał jeryk10.
arek co to za wizja z tym kluczykiem w stacyjce, bo nie kapuje? u mnie bez roznicy, czy jest, czy nie ma kluczyka w stacyjce w momencie zamknięcia auta od środka (z panelu) wszystkie furtki sie zamykają i żaden po chwili nie odskakuje. to chyba jest prawidłowa reakcja zamków.
Passat B5 oświetlenie
Czyli jak zamknę z panelu to wszystkie się powinny zamknąć? I tak jak kolega jeryk10 napisał, mam kable do sprawdzenia i zimne luty w zamku
Dziękuję za pomoc, będę to sprawdzał.
Passat B5 oświetlenie
No u mnie jest tak, że jak nie ma kluczyka w stacyjce to po zamknięciu na panelu odbija lewy tył i tak nie powinno być, (wina mikrostyka). Ale jak jest zapłon włączony to odbija mi cały tył i nie jest tak tylko u mnie bo czytałem na różnych forach że właśnie tak powinno być.Waqa pisze:co to za wizja z tym kluczykiem w stacyjce
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Passat B5 oświetlenie
to jak wtedy zamknąć tył ??arek607 pisze:No u mnie jest tak, że jak nie ma kluczyka w stacyjce to po zamknięciu na panelu odbija lewy tył i tak nie powinno być, (wina mikrostyka). Ale jak jest zapłon włączony to odbija mi cały tył i nie jest tak tylko u mnie bo czytałem na różnych forach że właśnie tak powinno być.
Passat B5 oświetlenie
I jeszcze jedno, bo nie jestem pewien jaki mam silnik
w papierach niemieckich jest napisane, że 66kw czyli 90 koni, a w polskich mam 81 kw. I chciałbym wiedzieć co jest prawdą, czy mam 90 koni czy 110 ;p Po numerach silnika? Gdzie je znajdę?
- Waqa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Passat B5 oświetlenie
jesteś w błędzie. tak nie powinno być.arek607 pisze: nie jest tak tylko u mnie bo czytałem na różnych forach że właśnie tak powinno być.
a silnik najlepiej rozpoznac po kodzie silnika na wlepie w bagażniku, chyba ze byl swap to trochę komplikuje sprawę.
Passat B5 oświetlenie
Skoro kolego masz napisane w profilu że AFN to masz 110km, żeby się upewnić to szukaj na silniku pod osłoną rozrządu powinno chyba być o ile dobrze pamiętam