[MK4]Montaż od podstaw el. szyb + central + lustra + komfort
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Pany wie ktoś może czy ori moduł komfortu może współpracować z uniwersalnymi siłownikami elektrycznimi od centralnego zamka??
SPRZEDAM RADIO GAMMA V + ODTWARZACZ CD STAN BDB + kostka na wyjście do wzmacniacza
Sprzedam Tanio : BRA Golf IV Boczki czarne bez elektryki 5d stan idealny
Sprzedam Tanio : BRA Golf IV Boczki czarne bez elektryki 5d stan idealny
Witam,
sporo się dowiedziałem, ale nie wszystko znalazłem...
Mam u siebie moduł 1C0 959 799 - centralny + 4 szyby z domykaniem i do tego zwykły kluczyk.
Chcę mieć sterowanie z pilota.
1. Z tego co wyczytałem powinien pasować moduł 1C0 959 799 B i do niego pilot 1J0959753DA (trzy przyciski) lub 1J0959753CT lub AG (2 przyciski) - zgadza się?
2. Np. taki: http://allegro.pl/pilot-1j0959753da-vw- ... 85211.html" onclick="window.open(this.href);return false; - i tu od razu pytanie jak jest z jakością takiego kluczyka?
3. Ile kosztuje docięcie grotu do niego? Poza tym trzeba zakodować immo, o ile jest w nim pastylka w ogóle? Nie chciałbym raczej psuć mojego starego kluczyka. Rozumiem, że stare kluczyki powinny normalnie działać jak dotychczas, bo nie zmieniam nic przy immo opróćz tego, że dodaję kolejny kluczyk?
4. Kolejna kwestia to czy mogę kupić inny moduł komfortu? Jest pełno 1C0 959 799 z końcówką E (3 wtyczki), F, C lub S (po 2 wtyczki) - który z nich oprócz B się nadaje i jakie do nich kluczyki pasują?
5. Co z alarmem? Teraz nie mam (chyba) i nie zależy mi na nim za bardzo, ale w nowym komforcie chyba jest? więc jeśli byłaby tylko kwestia dołożenia syrenki to czemu nie...
6. Jak to jest z tymi wtyczkami? Ja mam jedną i ona powinna pasować w jedno gniazdo nowego modułu, tak? Drugiej nie mam - tutaj najważniejsze 2 zasilania, antena i ewentualnie kierunki (nie muszę mieć).
Przepraszam za tyle pytań, chciałem się trochę przygotować i będę wdzięczny za przynajmniej część odpowiedzi.
sporo się dowiedziałem, ale nie wszystko znalazłem...
Mam u siebie moduł 1C0 959 799 - centralny + 4 szyby z domykaniem i do tego zwykły kluczyk.
Chcę mieć sterowanie z pilota.
1. Z tego co wyczytałem powinien pasować moduł 1C0 959 799 B i do niego pilot 1J0959753DA (trzy przyciski) lub 1J0959753CT lub AG (2 przyciski) - zgadza się?
2. Np. taki: http://allegro.pl/pilot-1j0959753da-vw- ... 85211.html" onclick="window.open(this.href);return false; - i tu od razu pytanie jak jest z jakością takiego kluczyka?
3. Ile kosztuje docięcie grotu do niego? Poza tym trzeba zakodować immo, o ile jest w nim pastylka w ogóle? Nie chciałbym raczej psuć mojego starego kluczyka. Rozumiem, że stare kluczyki powinny normalnie działać jak dotychczas, bo nie zmieniam nic przy immo opróćz tego, że dodaję kolejny kluczyk?
4. Kolejna kwestia to czy mogę kupić inny moduł komfortu? Jest pełno 1C0 959 799 z końcówką E (3 wtyczki), F, C lub S (po 2 wtyczki) - który z nich oprócz B się nadaje i jakie do nich kluczyki pasują?
5. Co z alarmem? Teraz nie mam (chyba) i nie zależy mi na nim za bardzo, ale w nowym komforcie chyba jest? więc jeśli byłaby tylko kwestia dołożenia syrenki to czemu nie...
6. Jak to jest z tymi wtyczkami? Ja mam jedną i ona powinna pasować w jedno gniazdo nowego modułu, tak? Drugiej nie mam - tutaj najważniejsze 2 zasilania, antena i ewentualnie kierunki (nie muszę mieć).
Przepraszam za tyle pytań, chciałem się trochę przygotować i będę wdzięczny za przynajmniej część odpowiedzi.
Panowie, po ponad rocznych zmaganiach zalozylem u siebie elektryke do golfa iv wg instrukcji. Moduł jaki wsadziłem to ten z koncowka AH. Szyby dzialaja, podswietlenie jest, ale nie dziala centralny i lusterka. VAG pokazuje nieprawidlowy sygnal silownika zamka i z lewej i z prawej. Pierwsze pytanie to czy jesli zamki nie dzialaja to i lustra nie beda, czy to jest jakos powiazane? A druga sprawa to czy musze wymianiac te zamki? bo patrzylem na wiazki, sa ok i kable cale, kiedy otworze prawe drzwi zapalaja sie swiatla i ogolnie jest reakcja, a w lewych drzwiach raz jest raz nie. Dioda przy rygielku drzwi nie mryga nigdy. Jestem zielony w lutach i tego nie sprawdze ani nie polutuje bo nie wiem do konca jak. Co o tym sadzicie?
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Jest:
A może same siłowniki nie są sprawne...
zimne luty po raz 1000... rozbiorka zamka kierowcy i poprawienie lutow badz wymiana mikrostyku. szyby dzialaja caly czas czy tylko tryb awryjny ?? po kilkunastu minutach przestaja dzialac ?? sprawdz dodatkowy bezpiecznik pod przekaznikami. mysle ze jest upalony dlatego lustra nie dzialaja... jesli tak nie bedzie to vagiem sprawdz joistick od lusterek. pozdrawiam. zamkow nie musisz wymieniac. poprawic luty badz mikrostyki wystarczy. pieknie opisany obszerny temat : viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false; laicy sobie z tym radza wiec nie bedziesz mial problemow a przy okazji kilka dyszek sie zaoszczedzi
Szyby chodzą cały czas, nie są w trybie awaryjnym. Kiedy chcę zamknać przyciskiem od srodka zamki to słyszę tylko cykniecie modułu, to samo jak chce otworzyc. Żadnego bezpiecznika pod przekaźnikami nie mam, nie widziałem w instrukcji żeby pod cos takiego się podpiac, a fabrycznie tego nie mialem bo mam basisa 1.4 bez niczego. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki, ktore powinny za to odpowiadac (6,14 i 38) sa ok. Mam gdzieś drugi przelacznik od szyb to sprobuje go podlaczyc i zobaczyc co bedzie. Sprobuje cos z tymi zamkami zrobic, myslalem ze jesli podswietlenie dziala to odpowiadaja za to te luty i ze jest ok, ale jesli to one moga byc mimo wszystko walniete to cos z tym zrobie. Dzieki za rady
Było:
Jest:
Jest:
dr.house,
wiec jak to jest ?? dziala ci to oswietlenie czy nie ??
a nastepny posta w lewych drzwiach raz jest raz nie.
myslalem ze jesli podswietlenie dziala to odpowiadaja za to te luty i ze jest ok
wiec jak to jest ?? dziala ci to oswietlenie czy nie ??
- TerrySound
- Gadatliwa bestia
- Auto: Mk4
- Silnik: 3.2
Witam
posiadam golfa IV z 2002r. jest to wersja 3-drzwiowa posiada elektryczne, podgrzewane lusterka (nie składane elektrycznie) centralny zamek na pewno fabryczny i elektryczne szyby z funkcją domykania moduł komfortu mam jedno wtyczkowy i jest to prawdopodobnie 1J0959799Q (dokładnie będę wiedział jak odzyskam samochód od lakiernika w przyszłym tygodniu). wszystko bylo sterowane ze zwykłego kluczyka, poprzedni właściciel wymienił zwykły kluczyk na scyzoryk 3-przyciskowy ale chinol jakiś i mam sterowanie centralnego plus domykanie szyb z pilota. Nie wiem czy to jest tylko zakodowany sam kluczyk czy jest jeszcze podpiety jakis moduł chinol i pilot łączy sie z modułem i moduł steruje mi otwieraniem i zamykaniem centralnego plus domykanie szyb.
Tyle na temat co mam w samochodzie, a teraz co chciałbym osiągnąć:
chciałbym zamontować moduł komfortu z dwoma wtyczkami myślałem nad tym modułem 1C0959799B tylko ze to jest 1C0 a ja pewnie mam 1J0 czyli pewnie wszystkie silniczki w drzwiach itp będzie trzeba wymienić na 1C0?
chodzi mi oto zeby mieć:
- domykanie szyb z pilota
- otwieranie szyb z pilota
- otwieranie klapy bagaznika z pilota
- oryginalne sensory ruchu w środku
- i system PANIC
plus tą cała resztę elektryki. Ogólnie chodzi mi o coś takiego jak na tym filmiku " onclick="window.open(this.href);return false;
oczywiście posiadam już taki oryginalny pilot jak na filmiku o oznaczeniu 1J0959753AH który już jest przystosowany pod system PANIC (ma dolutowany na płytce rezystor i mikro włącznik) o częstotliwości 433MHz
Wie ktoś może czy dużo będzie z tym roboty?
Jest jakiś moduł komfortu który będzie sie zaczynał na 1J0 a zeby miał możliwość tych wszystkie funkcje co na filmiku a zeby nie wymieniać wszystkiego z 1J0 na 1C0?
posiadam golfa IV z 2002r. jest to wersja 3-drzwiowa posiada elektryczne, podgrzewane lusterka (nie składane elektrycznie) centralny zamek na pewno fabryczny i elektryczne szyby z funkcją domykania moduł komfortu mam jedno wtyczkowy i jest to prawdopodobnie 1J0959799Q (dokładnie będę wiedział jak odzyskam samochód od lakiernika w przyszłym tygodniu). wszystko bylo sterowane ze zwykłego kluczyka, poprzedni właściciel wymienił zwykły kluczyk na scyzoryk 3-przyciskowy ale chinol jakiś i mam sterowanie centralnego plus domykanie szyb z pilota. Nie wiem czy to jest tylko zakodowany sam kluczyk czy jest jeszcze podpiety jakis moduł chinol i pilot łączy sie z modułem i moduł steruje mi otwieraniem i zamykaniem centralnego plus domykanie szyb.
Tyle na temat co mam w samochodzie, a teraz co chciałbym osiągnąć:
chciałbym zamontować moduł komfortu z dwoma wtyczkami myślałem nad tym modułem 1C0959799B tylko ze to jest 1C0 a ja pewnie mam 1J0 czyli pewnie wszystkie silniczki w drzwiach itp będzie trzeba wymienić na 1C0?
chodzi mi oto zeby mieć:
- domykanie szyb z pilota
- otwieranie klapy bagaznika z pilota
- oryginalne sensory ruchu w środku
- i system PANIC
plus tą cała resztę elektryki. Ogólnie chodzi mi o coś takiego jak na tym filmiku " onclick="window.open(this.href);return false;
oczywiście posiadam już taki oryginalny pilot jak na filmiku o oznaczeniu 1J0959753AH który już jest przystosowany pod system PANIC (ma dolutowany na płytce rezystor i mikro włącznik) o częstotliwości 433MHz
Wie ktoś może czy dużo będzie z tym roboty?
Jest jakiś moduł komfortu który będzie sie zaczynał na 1J0 a zeby miał możliwość tych wszystkie funkcje co na filmiku a zeby nie wymieniać wszystkiego z 1J0 na 1C0?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
TerrySound, moduł masz 1C0
Dowiedz się jaki masz moduł, kup odpowiedni moduł na dwie wtyczki...skompletuj resztę gratów, poczytaj trochę forum i temat nie będzie trudny do ogarnięcia
do ogarnięcia czeskim programem - jest porada na forumTerrySound pisze:- domykanie szyb z pilota
trzyprzyciskowy pilot współgrający z modułem i nie ma problemu - też jest porada na forumTerrySound pisze:- otwieranie klapy bagaznika z pilota
dwie lampki, przycisk, dorobienie instalacji jest porada na forum...tylko chyba do 1J jak dobrze pamiętam. W razie potrzeby podam podłączenie do 1CTerrySound pisze:- oryginalne sensory ruchu w środku
Dowiedz się jaki masz moduł, kup odpowiedni moduł na dwie wtyczki...skompletuj resztę gratów, poczytaj trochę forum i temat nie będzie trudny do ogarnięcia
- TerrySound
- Gadatliwa bestia
Qto, a podeślesz linka do domykanie i otwierania szyb z pilota i podłączenia sensorów ruchu do 1C?
jesli kupie moduł 1C0959799B to co jeszcze będę musiał wymienić żeby pasowało pod ten moduł? tylko silniczki szyb 1C0?
A jak sprawa ma sie z systemem PANIC?
jesli kupie moduł 1C0959799B to co jeszcze będę musiał wymienić żeby pasowało pod ten moduł? tylko silniczki szyb 1C0?
A jak sprawa ma sie z systemem PANIC?
- Qto
- _
- Kontakt:
lenistwo...TerrySound pisze:Qto, a podeślesz linka do domykanie i otwierania szyb z pilota i podłączenia sensorów ruchu do 1C?
szyby - viewtopic.php?t=250965" onclick="window.open(this.href);return false;
kontrola wnętrza - viewtopic.php?t=221234" onclick="window.open(this.href);return false; , 1C zdaje się też tam jest opisany
jeżeli napisałem że masz moduł 1C (bo myślę że taki właśnie masz) to zgadnij jakie masz silniczki szybTerrySound pisze:tylko silniczki szyb 1C0?
czyli włączenie alarmu z pilota ??TerrySound pisze:A jak sprawa ma sie z systemem PANIC?
- TerrySound
- Gadatliwa bestia
Re: [MK4]Montaż od podstaw el. szyb + central + lustra + kom
Qto, ja mam moduł 1-wtyczkowy i jest to prawdopodobnie 1J0959799Q (dokładnie bede wiedział jak odzyskam samochód ale jestem na 90% pewny ze taki mam) a chce zamontować moduł 2-wtyczkowy 1C0959799B czyli pewnie silniczki szyb muszę wymienić z 1J0 na 1C0. I sie pytam właśnie czy tylko silniczki bede musiał wymienić i dorobić reszte brakującej wiązki, czy jeszcze coś bedzie mi potrzebne? Np jeszcze dodatkowe wtyczki itp. bo nie chce rozebrać samochodu i zacząć robić a później sie okaże ze czegoś jeszcze brakuje i robota będzie stała.Qto pisze: jeżeli napisałem że masz moduł 1C (bo myślę że taki właśnie masz) to zgadnij jakie masz silniczki szyb
właśnie tak, takim dodatkowym 4 przyciskiem czerwonym króry jest z boku pilota jak na tym filmikuQto pisze:czyli włączenie alarmu z pilota ??
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Kontakt:
dlatego napisałem żebyś poczytał forum Moduł i silniczki masz 1C, nic nie musisz zmieniaćTerrySound pisze: bo nie chce rozebrać samochodu i zacząć robić a później sie okaże ze czegoś jeszcze brakuje i robota będzie stała.
na przyszłość zadawaj pytania jak już odbierzesz auto od lakiernika...bo niepotrzebne gdybanie jest
Witam.
Posiadam Golfa 4 rocznik 98 centralny zamek tylko na kluczyk, bez elektrycznych szyb i bez el. lusterek. Posiadam tylko elektryczny szyberdach.
W aucie będę też montował alarm na pilota.
Mam kilka pytań co do el. szyb:
1. Czy można zamątować tylko el. szyby bez el. lusterek? (chodzi mi o orginalne części używane, które tu wymieniace i tylko na przód auta czyli kierowca i pasażer obok)
2. Jaki mniej więcej szacunkowo byłby koszt wszystkich potrzebnych części z allegro? (bez el lusterek lub jeśli trzeba to z)
3. Czy taki zestaw jakbym dostarczył montują mechanicy czy w autoalarmach itp, gdzie mają niby montaż el. szyb ? Ktoś wie jakie koszta?
4. Czy ktoś jest tu na forum kto by się podjął montażu i wycenił, lub kogoś zna kto się tym zajmuje ?
Pytam, bo sam napewno nie dam rady tego zamontować. Z góry dzięki.
Posiadam Golfa 4 rocznik 98 centralny zamek tylko na kluczyk, bez elektrycznych szyb i bez el. lusterek. Posiadam tylko elektryczny szyberdach.
W aucie będę też montował alarm na pilota.
Mam kilka pytań co do el. szyb:
1. Czy można zamątować tylko el. szyby bez el. lusterek? (chodzi mi o orginalne części używane, które tu wymieniace i tylko na przód auta czyli kierowca i pasażer obok)
2. Jaki mniej więcej szacunkowo byłby koszt wszystkich potrzebnych części z allegro? (bez el lusterek lub jeśli trzeba to z)
3. Czy taki zestaw jakbym dostarczył montują mechanicy czy w autoalarmach itp, gdzie mają niby montaż el. szyb ? Ktoś wie jakie koszta?
4. Czy ktoś jest tu na forum kto by się podjął montażu i wycenił, lub kogoś zna kto się tym zajmuje ?
Pytam, bo sam napewno nie dam rady tego zamontować. Z góry dzięki.